Vrei sa primești mai multe cereri de oferte?

Testez de ceva timp campania de mesaje de la Facebook și sunt tot mai uimita de rezultate. In prezent este probabil cea mai performanta varianta de campanie pentru a atrage cereri de oferta sau pur și simplu pentru a intra in vorba cu noi potențiali clienți.

Lăsând la o parte performanța campaniei ma întreb totuși de ce merge așa bine? De ce le e mai ușor oamenilor sa scrie pe chat decât sa dea un telefon?

Poate ca este totul rezultatul societății digitale in care trăim, poate ca e pentru ca avem viteza foarte buna la internet sau ca ne e mai usor sa ne ascundem dupa un ecran decat sa purtam o conversatie chiar si telefonica.

Destul si bine ca daca activezi intr-un domeniu in special business to consumer ai ocazia sa intri in contact cu potentialii tai clienti pe Facebook.

Cum functioneaza o campanie de mesaje?

Pai targetezi publicul tau tinta, cel care crezi tu ca ar fi cel mai interesat de serviciile tale, iti faci un ad cu mai putin de 20 % text pe dimensiunea 1200px x 628px, selectezi pagina ta de facebook si configurezi primul mesaj pe care il primeste utilizatorul atunci cand face click pe reclama ta.

Ai grija ca in titlul reclamei sa specifici clar ca esti dispus/a sa raspunzi unor intrebari pe care le-ar putea avea cineva despre serviciile tale si inarmeaza-te cu un incarcator sau o baterie externa pentru ca vor curge mesajele.

Bineinteles ca vei primi si mesaje absurde, fara sens sau cereri de oferta asa…de dragul unora de a se afla in treaba dar per ansamblu vei deschide discutii cu o multime de persoane care mai au una, doua intrebari inainte de a pune mana pe telefon pentru o programare efectiva.

Cat costa o campanie de mesaje?

Voi raspunde la fel ca de fiecare data 🙂 Costa atat cat vrei tu dar asteapta-te sa cheltuiesti intre 50 de bani si un leu/mesaj. Bineinteles ca grafica si textul reclamei influenteaza mult acest pret deci iti recomand sa lucrezi cu profesionisti.

Nu am timp sa stau pe Facebook sa raspund la mesaje!

Exista o varianta si pentru situatia asta. Se poate conecta un robot care sa raspunda celor mai frecvente intrebari ale utilizatorilor insa iti recomand sa iti faci timp sau sa ceri cuiva sa verifice totusi zilnic inbox-ul pentru ca deseori apar intrebari la care nu te asteptai si poti pierde un potential client din cauza asta. Despre robot vorbim intr-un articol viitor.

Sursa foto: Canva

By |2018-06-25T15:07:57+00:00iunie 25th, 2018|Marketing|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. TmBlog iunie 25, 2018 at 8:12 pm - Reply

    Nu stiam si de posibilitatea asta cu mesajele, dar mi-ai dat o idee faina 😀

    • tiana iulie 2, 2018 at 2:57 pm - Reply

      Daaa si chiar merge foarte bine. Sa-mi zici cum ti se pare daca incerci 🙂

Leave A Comment