Totul despre restaurantul care ofera transport clientilor

Probabil ca ai auzit despre restaurantul din judetul Timis care ofera transport gratuit clientilor sai la cina iar daca nu ai auzit de el poti citi stirea pe Mediafax. Daca ti s-a parut o idee buna si vrei sa stii mai multe despre asta ai ajuns in locul potrivit pentru ca eu am creat aceasta campanie cu proprietarul de la Restaurantul Jack.

Ideea de a oferi transport gratuit clientilor care vor sa consume alcool la cina i-a venit proprietarului pentru ca a observat ca sunt clienti care vin la restaurant seara si uneori, dupa ce beau o bere sau un vin, pleaca acasa cu masina. Se gandea ca oricum are soferi si masini cu care livreaza comenzi la domiciliu si ca ii poate folosi si pentru a transporta clientii la restaurant si ulterior acasa. Oferta restaurantului este valabila pentru acei clienti care doresc sa ia cina si sa consume o sticla de vin si presupune o rezervare prealabila prin care clientul specifica adresa si ora de la care sa fie preluat de catre soferi. Transportul este asigurat intre orele 16 si 22 si este dus intors pentru clientii din localitatea in care se alfa restaurantul, Remetea Mare.

Exista ideea si urma implementarea acesteia. Pentru ca voiam neaparat sa atragem atentia am creat un afis intrigant cu o femeie frumoasa intr-o masina care ii anunta pe clienti ca ea le va fi sofer. In textul carea a insotit fotografia s-a specificat ca sunt mari sanse ca soferul sa nu fie ca cel din imagine dar ii sfatuiam pe clienti sa se concentreze pe mesaj. S-a creat o campanie sponsorizata pe Facebook care s-a bucurat de un mare succes. Am obtinut astfel aprecierea si atentia publicului tinta si nu numai. La scurt timp totul a devenit o stire, in primul rand pentru o publicatie locala din Timis si ulterior preluata la nivel national de catre Mediafax, o multime de site-uri de stiri si cateva radiouri.

Mesajul nostru de campanie avea doua obiective: acela de a combate conducerea in stare de ebrietate si incurajarea consumului de vin la cina si atragerea unui numar mai mare de clienti la cina, perioada in care fluxul de persoane din restaurant era mai redus decat in restul orelor.

Campania a fost un real succes si si-a indeplinit obiectivele, dar asta nu a fost tot. Datorita entuziasmului creat in jurul acestei actiuni a urmat un eveniment de degustare de vinuri organizat impreuna cu doi parteneri importanti. Primul partener a fost Cramele Recas, furnizorul vinurilor din restaurantul Jack care a contribuit cu prezentarea a patru sortimente de vin si Porsche Timisoara care a pus la dispozitie ultimele modele de Audi pentru a aduce invitatii la eveniment.

Au fost invitati la eveniment apropiati ai restaurantului, parteneri, furnizori si manageri ai multinationalelor din vecinatatea locatiei (in trei dintre acestea restaurantul a deschis cantine pentru a deservi angajatii fabricilor).  Cramele Recas au venit cu vinul, Porsche Timisoara a venit cu transportul si restaurantul a pregatit un meniu delicios care sa insoteasca cele patru sortimente degustate. Astfel s-a realizat un eveniment extraordinar cu ajutorul partenerilor si pastrand niste costuri reduse. Cei trei parteneri au avut toti beneficii in urma acestei actiuni iar invitatii s-au simtit foarte bine.

Avand exemplul unui eveniment calitativ organizat pana in cel mai mic detaliu, restaurantul a primit deja cereri din partea catorva fabrici pentru organizarea altor evenimente similare pentru delegatii si socializare a personalului corporate din respectivele companii.

In final, simpla idee de a transporta clientii la cina s-a transformat intr-o actiune de amploare cu costuri reduse si care i-a adus popularitate restaurantului, nu doar la nivel de clienti pentru cina ci si clienti corporate pentru evenimente. Asta dovedeste ca uneori nu e totul despre bugete impresionante de marketing ci pur si simplu despre idei bune si curajul de a le pune in aplicare.

Mai jos puteti vedea cateva imagini surprinse la degustarea de vinuri.

 

By |2017-04-13T19:15:00+00:00aprilie 12th, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment