Rezultatele reclamei Waze

In urma cu ceva timp scriam despre beneficiile reclamei pe Waze aici si am promis ca revin cu rezultatele dupa o luna. Asadar campania a fost facuta pentru un restaurant de langa Timisoara, s-au cheltuit 51,46 $ pe tot parcursul lunii Octombrie si am avut urmatoarele rezultate.

  1. 52 883 afisari – adica numarul de ocazii cu care s-a afisat reclama utilizatorilor waze din imprejurimi. 0,97 $/1000 afisari
  2. 25 de navigari – numarul de click-uri pe butonul de navigare care au condus userul catre restaurant 2.05 $/vizita
  3. 604 clickuri – numarul de click-uri pe reclama care afisa imaginea si descrierea locatiei impreuna cu butoanele disponibile 0,8 $/click
  4. 3 click pe apel sau site – folosirea linkurilor de apelare sau de click pe site
  5. 4 clickuri pe info – deschiderea reclamei pe larg cu toatee detaliile

Una peste alta daca chiar am exclude complet branding-ul prin numarul mare de afisari si constientizarea brandului prin numarul de clickuri tot ramanem cu cel putin 25 de clienti veniti in restaurant. Daca acestia ar fi fost singuri in masina am fi platit 2 dolari/client ceea ce ar insemna cazul cel mai rau. Presupunand ca a consumat un meniu al zilei, o bautura si o cafea suntem deja pe profit din prima sa vizita.

Daca acesti clienti au fost multumiti de serviciile restaurantului cel mai probabil vor deveni recurenti iar la urmatoarea vizita nu vom mai plati pentru acestia pentru ca deja stiu unde sa vina.

Tot din aceste rapoarte am observat ca duminica este cea mai profitabila zi si ca ar merita o atentie deosebita pe viitor.

Platforma si rapoartele sunt destul de rudimentare iar preturile sunt medii. Cel mai important aspect este ca, in prezent, optiunile de a ajunge la soferi in timp ce conduc sunt limitate la bannere outdoor si reclama la radio care pe langa ca sunt nemasurabile s-ar putea sa ajunga la un cost/client mai mare datorita targetarii limitate pe care o ofera.

In concluzie rezultatele sunt satisfacatoare si campania merge mai departe 🙂

By |2017-11-03T23:55:13+00:00noiembrie 3rd, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment