Restaurantul tău pe Google Maps

Cu siguranța ți s-a întâmplat sa cauți “restaurante” pe Google atunci când erai intr-un oraș străin sau te plimbai prin centru și nu știai unde sa mănânci. Făcând asta, ai observat ca îți apar câteva restaurante in rezultatele Google pe harta Google Maps. Imediat sub harta îți apar de obicei primele trei restaurante cu cele mai multe recenzii, adresa, tipul de restaurant și o imagine. Dacă dai click pe oricare dintre aceste locații sau alegi sa afișezi mai multe locații vei vedea ca fiecare restaurant are un buton de apelare, unul de indicații, un site web (dacă are), orarul și alte informații utile. Acest serviciu se numește Google My Business.

Poate ai impresia ca nu îți poate aduce prea multe beneficii însă am creat acest articol sa îți demonstrez exact cum te poate ajuta acest serviciu in doar 30 de zile.

Vom analiza in acest articol situația unui restaurant aflat intr-un sat de lângă Timișoara care servește in locație și livrează la domiciliu. In imaginea atașata articolului se poate observa ca in ultimele 30 de zile restaurantul analizat a avut:

  • 1300 de căutări (după nume)
  • 17 indicații de orientare (17 clienți au folosit navigatorul pentru a ajunge la aceasta locație
  • 54 de apeluri telefonice (echivalentul a tot atâtea comenzi)
  • 1805 vizualizări (persoane care au căutat restaurante in zona și au văzut și acest restaurant in rezultate)
  • 2678 afișări ale fotografiilor (alese de către proprietarul restaurantului și afișate pe contul Google mult Business)

In dreptul fiecărei cifre se arată dacă rezultatele sunt in creștere sau scădere procentuală comparativ  cu cele 30 de zile precedente.

Astfel acest restaurant se bucura in permanenta de expunere și de confortul de a fi la îndemâna pentru clienții săi doar pentru ca la un moment dat și-a făcut un cont pe Google my Business pe care l-a completat cu toate informațiile necesare.

Un alt avantaj al utilizării acestui serviciu este ca, in special utilizatorilor de Android, Google trimite notificări când se afla la locație pentru a lasă recenzii și a urca fotografii din locație sau meniu.  Astfel și clienții restaurantului contribuie la imbogatirea prezentei acestei locații prin diferite informații.

Așa ca dacă încă nu ai un cont Google my Business e timpul sa faci asta și sa te bucuri pe tot restul vieții restaurantului tău de beneficiile pe care acesta le aduce.

Vrei sa afli mai multe sfaturi despre promovarea restaurantelor? Aboneaza-te la newsletter.

Numele tau (necesar)

Email (necesar)

By |2017-02-17T22:58:22+00:00februarie 16th, 2017|Marketing|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. […] Restaurantul tău pe Google Maps […]

  2. […] Restaurantul tău pe Google Maps […]

Leave A Comment