Relațiile comerciale de la nuntă

Data: 04.08.2018

Invitați: 300 000

Locația: Cluj Arena

Artiști: Armin van Buuren, Black Eyed Peas,  Prodigy, Tiesto, Paul Kalkbrenner, Solomon si alții

Aranjamente florale: Primăria Cluj Napoca

Foto: Untold staff

Meniu: Steet food trucks

Lăsând gluma la o parte

1. Dacă ne-am lua după articolul din Cancan datele de mai sus ar putea fi considerate valide. Adevărul e că am ales Untold pentru trash the dress.  Cea mai bună decizie ever pentru ca a fost o ședință foto în care ne-am distrat pe bune și am cunoscut o mulțime de oameni noi.

Avem poze cu o grămadă de oameni faini care au luat parte la bucuria noastră sincer, ne-au dat de băut, au dansat cu noi și ne-au urat casă de piatră. Sunt foarte mulțumită de alegerea noastră și sunt convinsă că nu putea ieși mai bine altfel.

2. Azi am citit știrea despre Anaf care ar putea cere tinerilor căsătoriți să ofere informații cu privire la rapoartele comerciale care le-au mijlocit organizarea nunții. Văd partea pozitivă în această știre și anume combaterea evaziunii fiscale la micro întreprinderi.

Văd și partea negativă, aceea în care tinerii ar trebui să devină turnători și nu mi pare o opțiune democrată, mai ales pentru că refuzul de a da curs acestei cereri atrage amenzi între 2000 și 5000 de Ron. Pe de altă parte hai să presupunem că mirii ar oferi informații despre agenții economici cu care au colaborat și care nu le-au făcut factură sau bon fiscal. Asta nu îi face și pe ei părtași la evaziune oarecum? Cei care acceptă un serviciu fără bon fiscal sunt la fel de vinovați ca și cei care îl oferă. Asta dacă vrem să fim mai moraliști decât lupul.

Consider că sunt numeroase variante la îndemână organelor abilitate să combată evaziunea la evenimente de acest tip. O variantă ar fi razia sâmbătă seara. Trimiți un om în turneu prin oraș care ia sălile de evenimente la rând. Nu trebuie să îți prezinte cineva în timpul nunții contractele. Îi poți lăsa o invitație să vină cu ele în termen de câteva zile. Chiar dacă nu le au le vor face și astfel vei combate evaziunea. Dar în felul ăsta nu dai amenzi ci chiar îi motivezi pe agenții economici să înregistreze veniturile. Sau sunt eu o naivă și de fapt se urmărește strângerea de bani din amenzi cu orice preț iar evaziunea fiscală făcută de micro întreprinderi este doar un pretext?

Ps: Mai jos poze de la nunta noastră cu 300 000 de invitați 😋

By |2018-10-19T20:11:24+00:00octombrie 19th, 2018|Evenimente|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment