Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament”?
Aceasta este întrebarea care îi frământă pe români zilele astea. Mai e și preocuparea faptului că doi bărbați ar putea adopta copilul unei familii tradiționale. Un lucru e cert. Parcă niciodată românii nu au fost atât de înverșunați în susținerea unei idei și denigrarea alteia.
Nu m-a afectat niciodată situația politică din România dar am fost întotdeauna la vot. Nu mă înțelegeți greșit, nu e că nu mi-a păsat doar că nu mi se părea că vreuna din schimbările politice putea avea un impact mare asupra mea daca aveam să îmi văd de treaba. Până acum!
Acum referendumul acesta mă sperie. Poate pentru că am văzut Povestea Slujitoarei și inevitabil găsesc asemănări între film și realitate.
Primul sezon este o ecranizare a romanului The Handmaid’s Tale scris de Margaret Atwood în 1985, un roman distopic care a câștigat premiul Arthur C. Clarke și Governor General’s Literary Award for English-language fiction. Nici filmul nu s-a lăsat mai prejos la acest capitol bucurându-se în palmares de patru premii Primetime Emmy, două Globuri de Aur și multe altele.
Fără să dau prea multe spoilere dar totuși să îți deschid curiozitatea îți spun că filmul începe cu o schimbare radicală a politicii în America sub pretextul scăderii dramatice a natalității. Acum fostele State Unite ale Americii sunt cunoscute sub numele Gilead si se supun unui regim de dictatură teocrată fundamentalistă. Societatea este împărțită într-un fel de caste iar femeile practic nu au drepturi. Există o castă a slujitoarelor formată din femei fertile care au născut copii în ultimii ani. Acestea sunt repartizate spre cuplurile din castele superioare care nu pot naște copii și forțate să întrețină relații sexuale cu scopul de a procrea copii pentru aceste familii. Ma opresc aici și te las să vezi cum funcționează o astfel de societate în Povestea Slujitoarei de pe HBO GO.
Acum te întrebi ce legătură are povestea absurdă de mai sus cu referendumul din 6-7 octombrie. Încep prin a clarifica cât se poate de obiectiv opțiunile referendumului.
1. La referendum se votează schimbarea în Constituție a termenului de familie formată din soți în familie formată din bărbat și femeie.
2. Condițiile de validare ale referendumului presupun prezența la vot a minim 30% dintre votanți.
3. Daca referendumul nu ar trece persoanele de același sex tot nu s-ar putea căsători si am rămâne în formula actuală. Nici în prezent persoanele de același sex nu se pot căsători.
4. Codul civil este cel care nu permite căsătoria între persoane de același sex. Acesta poate fi schimbat de către reprezentanții din parlament fără organizarea unui referendum. Dar să fim serioși, după toată zarva asta împotriva comunității LGBT chiar crede cineva ca s-ar riscă un guvern să legalizeze relațiile acestei comunități?
5. Considerând toate punctele de mai sus, chiar dacă mi se pare o idioțenie, țin să precizez că doi bărbați nu vor putea adopta copilul unei familii tradiționale dacă aceasta nu l-ar abandona. Iar cine își abandonează copilul nu cred că se mai preocupă de viitorii lui părinți.
Lăsând la o parte acest referendum uite care este îngrijorarea mea și implicit asemănarea cu Povestea Slujitoarei.
Coaliția pentru familie a strâns 3 milioane de semnături pentru redefinirea familiei motiv pentru care se întâmplă acest referendum. Asociația PRO VITA, membră importanță a Cpf și condusă de un membru de bază al Cpf, a creat o lucrare impresionantă numita “Restabilirea ordinii naturale – O agendă pentru România“.
Mai jos câteva dintre ideile mărețe care vor salva poporul nostru de la pierzanie.
-Mama nu trebuie să își urmeze cariera profesională iar statul ar face bine să nu mai subventioneze creșele;
– Mama nu trebuie să fie singură iar statul nu trebuie să mai ofere beneficii suplimentare mamelor singure;
– Divorțurile trebuie acceptate doar în cazuri excepționale și foarte restrânse iar a doua sau a treia căsătorie trebuie descurajate.
– Fertilizarea în vitro ar trebui interzisă prin lege;
– Utilizarea tehnicilor contraceptive este un act inerent imoral;
– Am lăsat la urmă cireașa de pe tort! Violul și incestul nu justifică avortul. Nici chiar un risc de sănătate pentru mamă nu îl justifică pentru că sarcina nu este o boală iar avortul nu este o terapie.
Ok, deci vrem să creștem rata natalității. Ne-am dat seama că oamenii născuți din 1967 încoace vor intra în curând la pensie. Apropo, în 1967 Ceaușescu a interzis avortul în România iar rata natalității a ajuns la 3,66 copii născuți la o femeie. În 2015 o femeie a născut în medie 1,52 copii. Pot să înțeleg că este imperios necesar să ne înmulțim ca să avem sclavi la bătrânețe care să ne plătească pensia. Măsurile drastice mă îngrijorează, care se ascund după religie și se bucură de sprijinul BOR. Îl numesc sprijin dar când văd atâția preoți care cheamă oamenii la vot tind să cred că e manipulare.
Hai să facem un exercițiu de imaginație și să considerăm că aceste măsuri vor intra în vigoare. Hai să ne imaginăm că femeile vor avea doar dreptul de a face copii, așa traduc eu propunerile PRO VITA. Gândește-te ce presiune enormă ar fi pe umerii bărbaților. Gândește-te ce viața ar duce femeile. Sau uită-te la Povestea Slujitoarei să vezi cum ar arăta viitorul.
În concluzie mă sperie referendumul ăsta. Mă sperie faptul că dacă ar trece, Cpf ar prinde si mai multă putere iar următorul ar fi despre interzicerea avortului. Pentru prima dată mă gândesc că libertatea mea în țara asta poate fi pusă în pericol. Mă gândesc că risc să mă transform într-o fabrică de copii…și atât. De asta nu voi merge la vot!
Sursă foto: Imdb
Leave A Comment