Prima zi de sala

Îmi promit ca merg la sala de când ma știu. Întâmplator am întâlnit o veche prietena care mi-a spus ca e antrenor personal la World Class și m-am gândit ca asta e un semn clar ca trebuie sa încep cu sala.

Am mai avut câte o spasma o data la câteva luni in care mi-am făcut abonament la sala și am mers timp de exact o luna după care m-am lăsat.

Nu am încercat niciodată sa discut cu un antrenor personal in special pentru ca ii vedeam prin sala ca aplica exact același “tratament” unui grup de doua sau trei fete având constituții complet diferite.

Cumoscand-o pe fata asta mi-am făcut imediat programare la un antrenament de test. Înainte de a merge direct in sala mi s-a făcut un test pe ceva fel de cântar Smart iar după mi-au fost interpretate rezultatele. Am aflat detalii despre greutate, nivelul de grăsime din corp distribuit pe fiecare parte a corpului, nivelul de hidratare și alte chestii. După ce am intrat in sala am început cu un test de efort care sa ii ofere antrenoarei mele informații ce ii vor folosi pe viitor in stabilirea exercițiilor. Conform testului de efort am înțeles ca rezistența mea este destul de redusă și ca am nevoie de exerciții care sa nu ma obosească dar sa ma ajute sa întăresc anumiți mușchi. Nu vreau sa intru in detalii plictisitoare despre asta pentru ca articolul nu este despre sala ci despre credibilitate pe care o afișează un antrenor și de ce ar trebui sa facem măcar o luna de antrenament cu un profesionist.

Ideea e ca antrenoarea mi-a explicat logic de ce anumite exerciții le care le făceam eu pana in prezent erau greșite și repetarile numeroase îmi puteau aduce doar daune. Prin toată discuția am înțeles ca merita toți banii un antrenor personal care sa îți creeze un set de exerciții pe măsura. Mi-a câștigat încrederea prin testele pe care mi le-a făcut înainte și m-a făcut sa înțeleg cât de mult greșeam in mersul la sala de capul meu.

Acțiunea de a face niște teste/analize/Audit înainte de a lua un client mi se pare cea mai mare dovada de profesionalism in servicii. De asemenea cred ca ar trebui sa apreciem cu toții atunci când întâlnim persoane interesate de situația noastră inițială, indiferent ce fel de servicii urmează sa cumpărăm de la aceștia. De multe ori însă, in activitatea mea, atunci când încerc sa ii pun întrebări unui viitor client despre afacerea sa evita sa îmi răspundă sincer sau continua sa insiste pe prețul serviciilor mele. E greu sa ai prețuri standard in servicii la fel ca la produse pentru ca soluțiile standard aduc rezultate standard im timp ce soluțiile personalizate te ajuta in rezolvarea problemelor efective și nu ale celor statistice. La fel e și la sala cu antrenor personal.

By |2017-04-13T19:16:19+00:00martie 29th, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment