Nunta prin ochii nuntașilor

Vara asta a fost una grea pentru noi. Am fost la 12 nunți despre care poți citi aici si aici iar aici poți citi despre cum arată nunta in perspectiva nuntașilor.

Zici nunta și mai pui un zero! Eu nu pot sa înțeleg prețurile absurde atunci când vine vorba de un eveniment din asta. Și dacă totuși as înțelege prețurile absurde chiar nu pot sa înțeleg serviciile slabe și mai ales faptul ca mirii sunt de acord cu ele. Dar sa le luam pe rând.

1. Locația

Am văzut și locațiile pe care îmi doream sa le văd și pe cele despre care nu voiam sa știu ca exista. Prima intrebare care îmi vine minte atunci când ma gândesc la locație este: Nu aveți de gând sa încetați cu ledurile alea colorate de kkt?  In orice locație după o anumită ora ma simt ca in discoteca Tinereului din Costinești. Exceptând chestia asta comuna am văzut de toate prin locații. De la păianjeni care îmi coborau de pe lustre direct in farfuria de supa pana la lux și atenție la detalii. Per ansamblu am observat ca s-a investit mult in ultimii ani in locații și in împrejurările acestora. Fenomenul asta cred ca are ceva legătura cu cantitatea considerabila de GB de poze făcute la orice nunta. Lumea vrea natura, fântâni arteziene, pietre de codru și orice decor de vis pentru a se etala pe rețele de socializare. Așa ca proprietarii de Sali de evenimente s-au conformat și au construit decoruri unul mai extravagant decât celălat. Și dacă in unele dintre locații bunul gust este in exces, in altele lipsește cu desăvârșire.

2. Mâncarea

Destinația mâncării aparent s-a schimbat radical. Dacă mai de mult mâncarea era făcută sa ajungă in stomac acum se pare ca e făcută sa ajungă pe Instagram. Sunt curioasa câți dintre miri mănâncă tot ce se afla intr-un meniu de nunta. Totuși îl aleg in speranța ca invitații vor mânca tot, vor fi sătui și nu vor scoate nimic din plic. Punctele forte ale unui meniu sunt in ordinea asta: sa fie mult și sa arate bine (ca sa impresioneze rudele de la sat). Gustul nu mai e important, parca te saturi doar privindu-l.

Sunt curioasa, mirii când dau peste 200 de lei pe un meniu al cărui cost de producție este mult mai mic nu au niște pretenții? Aceasi miri care plătesc 200 de lei pe o cina la un restaurant lasă recenzii negative dacă cumva nu a fost totul fără cusur. Dar când dai 200 de lei ori 200 de persoane nu ai și tu pretenții ca mâncarea sa fie memorabila?

Pot sa îmi amintesc o nunta unde mirii au avut curajul sa ofere mâncare normala și o alta unde erau bune sarmalele…din 12 nunți.

Anul asta am scăpat de Roșia umplută cu salata de vinete și de ardeiul cu brânza. Acum e la moda ficatelul in bacon, Rulada de pui cu legume, tot felu’ de coșulețe cu tot felu’ de creme și sosuri. Salata caprese și chiftelele continua sa fie prezente in orice aperitiv împreuna cu tartine cu icre. In mare cam asta e inventarul de la aperitiv.

Gustarea calda e de cele mai multe ori pe baza de peste și de prea putine ori gustoasa. Aici nu știu cât de mult intervine Bucătarul sau calitatea peștelui “proaspăt” congelat și decongelat la infinit. Oricare ar fi situația cred ca n-ar strica pentru bucătari sa facă o vizita in delta sau la mare și sa fure câteva Rețete. Acolo nu-mi amintesc vreun peste care sa nu-mi fi plăcut.

Supa a devenit ciorba, de cele mai multe ori prea unsa și prea rece.

Felul principal este format frecvent din piept de pui învelit in bacon, o friptura seaca de porc  sau, la fițe, o friptura de vită.

Sarmalele sunt nelipsite in continuare ceea ce ma bucura pentru ca e un preparat tradițional ce ne reprezintă. In mediocritatea lor sunt totuși cumva inevitabile la o nunta.

Cam asta e in trend la nunți anul acesta și cam pentru asta plătesc mirii peste 200 de lei/portia.

3. Muzica

A. Populară

Se zice ca nu e nunta aia fără populară. Cu toate ca eram de acord cu asta încep sa cred in diversitate. Am avut ocazia sa văd starurile Banatului pe la nunți dar sa fiu impresionata de o complet anonima simpatica Si formația ei de tineri. Hitul verii explica academic sentimentul de plenitudine resimțit de unul dintre partenerii unui cuplu datorită apartenentei la celula familială folosind următorul refren: Io când sunt cu tine ma dau mare, ma dau mare. Io când sunt cu tine am mare valoare. Dacă mai aud piesa asta o data regurgitez!

B. Band

Bandurile astea care au tupeul sa ceara 2000 de euro pe trei reprize a câte 45 de minute sunt potrivite cel mult pentru a cânta live undeva in spate intr-un restaurant/bar. Capacitatea acestora de a face atmosfera la nunta este la fel de mare ca a unui pahar cu apa chioara. Singurul band dintre cele pe care le-am văzut vreodată la o nunta care a demonstrat ca poate ridica toată sala in picioare este Trupa Feelings. Atât!

Și mi-e greu sa înțeleg de ce sa alegi sa interpretezi anemic o piesa Ascunzându-te de oameni sus pe scena când poți lua exemplul celor de la Feelings și poți face spectacol cu adevărat. In concluzie nu ne plac Nunțile cu banduri.

C. Dj

Loterie frate! Cel mai tare DJ de anul asta, cel de la 80’s a salvat efectiv o nunta de la momentele triste in care performa bandul. Gen, ne întoarceam de la Țigara atunci când intra dj-ul pentru știam ca avea sa se dezlănțuie un animal party. Cu dj vezi cum ți-e norocul și te rogi sa nu se considere și ceva Mc și mai ales sa nu-l lovească logorea tocmai când are lumea mai mult chef sa danseze.

Din punct de vedere al marketingului putem observa un tipar. Locații mediocre îmbrăcate in leduri, mâncare fara gust Numa buna de pus pe Facebook/Insta, muzica scumpă cu talente de la Vocea României. Dacă ambalajul este frumos putem cere bani mulți pe servicii mediocre. Așa ca de ce sa investim in calitate când putem investi in packaging?

By |2017-11-04T00:02:52+00:00octombrie 31st, 2017|Evenimente|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment