Live de la Webstock 2018

M-am trezit la 4 în dimineata asta și totusi am ajuns la aeroport cu 3 minute înainte de a se închide checkin-ul. Patru ore mai târziu eram la Marriot Hotel în București unde are loc a 10-a ediție Webstock. Pentru că vă fi o zi plină de informații am decis să le notez aici pe măsură ce le aud.

9:20 – Pe scena urcă inventatorul Cornel Amariei, un tânăr remarcabil care lucrează în prezent la construirea unor ochelari pentru nevăzători. Omul în vârstă de 24 de ani a învățat să citească la 3 ani, a făcut primul site la 7 iar la 14 ani primea o medalie internațională pentru un me­canism de siguranță a locuințelor. La momentul actual se poate lăuda cu 50 de invenții în curs de patentare.

“E foarte important să faci mereu ceva nou pentru ca atunci când te lovești de o problemă să o poți observa din mai multe unghiuri.”

” Sunt activ pe Facebook doar ca să știe maică-mea unde sunt și să nu mă sune încontinuu”

9:50 – Andreea Esca urmează la vorbitor. Deci tipa asta e super amuzanta, nu mă așteptam. Ne-a povestit cum mama ei i-a fost exemplu în viață și cum a învațat-o să exceleze în orice. Zice că e o plictisitoare pentru că face același lucru de la 19 ani. Mie îmi pare o fecioară modestă exact ca și maică-mea.  Despre secretul longevității în media, despre interviul cu Coppola, despre cum l-a hărțuit pe Pițurcă și multe altele vezi live-ul meu de pe Facebook.

Eu nu le pot da sfaturi celor tineri pentru ca eu când eram tânără aveam un șef care nu mă lăsa să fac foarte multe lucruri. Și pentru asta îi mulțumesc. Mulți tineri nu au un șef azi.

E foarte important să faci un lucru multa vreme, la fel.

10:30 – Mihaela Noroc – fotograf, The Atlas of Beauty. Și-a lăsat jobul și a plecat în lume sa facă fotografii femeilor.

Îmi dau seama când văd o femeie uneori, că ea este o operă de artă, dar că probabil nu știe. De asta trebuie să o fotografiez.

11:00 – Vlad Voiculescu, Magic camp, fost ministru al sănătății

Prin Magic Camp a strâns bani pentru construirea unei case pentru părinții copiilor bolnavi de cancer. Îmi amintesc de spotul radio al acestei campanii care îmi umplea ochii de lacrimi de fiecare dată când îl auzeam. Echipa a reușit să strângă banii necesari asumându-și o campanie foarte grea. Au decis să stea cu schimbul pe scaunul de la căpătâiul unui pat de spital, într-o expoziție, până când aveau să se adune banii necesari. Totul a durat două săptămâni.

E bine să pleci pentru câteva luni în afara țării ca să recunoști ce ai lăsat în urmă în România.

12:00 – Formidabilul, senzaționalul, incredibilul Cabral

Intervenția ușor ironică a lui Cabral este plină de adevăruri. Vorbește despre însingurare, dezbinare și trecerea inutilă a timpului. Mai mult decat orice el îndeamnă la acțiune în offline. Îndeamnă la acțiune continua și nu doar ocazională. Mai multe în live-ul de pe Facebook.

12:30 – Dr. Vasi Rădulescu, Medic cardiolog si autor

Medicul ne spune povestea unui bătrân amărât, batut de doi tineri, despre care a aflat de pe Facebook. Acesta s-a implicat în ceea ce a văzut online, a căutat bătrânul, a creat o campanie de strângere de fonduri și, împreună cu peste 1500 de persoane din online a reușit să îi creeze bătrânului un apus de viață liniștit și senin.

13:00 – Laura Barbu Marketing director Vodafone, Delia si Bromania

Sesiunea de dimineață se încheie cu discursul Laurei Barbu despre ceea ce a ajuns online-ul și cum s-a transformat societatea. Delia cântă noua piesa “Trăiește frumos” care este și chitul campaniei Vodafone. La final, mai în glumă, mai în serios, Bromania, Delia și Laura atrag un semnal de alarmă despre consumul mare de online în antiteză cu consumul mic de offline. Ei vorbesc despre obiceiul de a posta înainte de a mânca, de a fotografia înainte ce a vedea cu ochii proprii si cel de a filma, un concert de exemplu, fără a asculta. Piesa Deliei are un mesaj puternic în sensul acesta, încurajînd consumatorii de online să se bucure înainte de experiențe și abia după să le posteze.

By |2018-10-06T06:59:18+00:00octombrie 5th, 2018|Evenimente|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment