Exercițiu anti heităreală

Recenziile negative se propagă cu o viteza și o amploare mult mai mare decât cele pozitive. De ce? Pentru că suntem niște hateri care abia așteaptă să cârcotească pe ceva subiect. Gen, nu ți-a plăcut cum s-a purtat cu tine vânzătoarea dintr-un magazin și simți nevoia să te plângi tuturor de asta, ba mai mult să îi suni și pe cei cu care nu ai mai vorbit de mult doar ca să te plângi și lor. S-a purtat bine cu tine vânzătoarea dintr-un magazin și nu simți nevoia să împărtășești cu cineva asta pentru că ți se cuvine să se poarte bine. Ce dracu? Nu pentru asta e plătită?

Zilele trecute conduceam și vorbeam cu o prietenă despre cât de mult am așteptat după o porție de paste mediocre în ceva restaurant de lux din Timișoara având intenția sadică de a o influența pe ea să nu viziteze respectivul restaurant. În momentul ăla mi-a suflat cineva un loc de parcare de sub nas și mă gândeam că asta e karma ce mă pedepsește pentru că am zis nasoale de restaurantul ăla așa că m-am simțit nevoită să îi spun prietenei mele și despre o experiență plăcută pe care am avut-o cu un alt restaurant (chiar dacă era o chestie care mi se cuvenea). Rezultatul a fost că m-am simțit mult mai bine după ce am făcut asta, am găsit alt loc de parcare 🙂 și mă gândeam ce exercițiu frumos de anti hatereală e ăsta. Mi-am propus ca de fiecare dată când mă mănâncă limba să spun cuiva nasoale despre o persoană, un serviciu, o experiență sau un produs, să îi spun aceleași persoane și o ceva ”de bine” despre o persoană, serviciu, bla bla.

Nu zic să ne cenzurăm sau să nu mai vorbim de rău pe alții pentru că ne stă în ADN asta însă de fiecare dată când ”ți-a scăpat porumbelul” ai grijă să balansezi afirmația cu o alta pozitivă.

Dacă fiecare dintre noi am face asta poate nu ne-am mai simți așa mizerabil și am obține un efect util tuturor: propagarea afirmațiilor pozitive egală cu cele critice. Nu ai auzi mai puține recenzii negative ci la fel de multe recenzii pozitive despre orice vrei tu, ceea ce, în timp, te-ar face să reacționezi mult mai tolerant la neplăceri și să apreciezi lucrurile bune, chiar dacă crezi că ți se cuvin.

Dacă ți se pare un exercițiu bun îți propun să îl pui în aplicare imediat și data viitoare când e amabilă tanti de la ghișeu cu tine zâmește-i și spune cuiva despre asta. Data viitoare când te lasă cineva în trafic să te bagi în față apasă pe avariile alea că nu mușcă și lasă-i și tu pe alții la rândul tău. Dacă te servește pe o terasă o chelneriță drăguță vorbește despre asta și dacă ai norocul să dai peste un taximetrist amabil apreciază și gândește-te că puteai nimeri unul necioplit. Amintește-ți aceste situații atunci când te plângi de altele și povestește-le oamenilor din jurul tău. Te vei simți mai bine. Promit.

Sursă foto: WordDream

By |2017-03-31T17:07:58+00:00martie 30th, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment