Despre Untold

Sunt pe drum înapoi de la Untold unde am fost in primele trei zile. Anul acesta am observat mult mai multă publicitate pentu acest eveniment deja de cu câteva luni înainte. Am observat panouri outdoor, foarte multă publicitate in online, in special in YouTube, diverse campanii si concursuri antrenante organizate de Untold împreuna cu sponsorii acestui eveniment, așa ca inevitabil mi-am creat niște așteptări si am decis sa îmi iau bilete.

Am ajuns la Cluj in locul de unde trebuia sa îmi ridic brățara si am petrecut mai bine de o ora la coada ceea ce deja ma făcuse sa devin irascibila. Controlul la intrare, in prima zi, nu a fost unul amănunțit așa cum se zvonea înainte de festival ceea ce ma facea sa cred ca am stat o ora la coada degeaba.

Momentul in care am intrat in sfârșit pe arena m-a făcut sa uit absolut toate neplacerile din ziua respectiva si mai mult decât atât – mi-a depășit asteptarile colosal si instant. Scena arata spectaculos, terenul si tribunele erau pline de oameni care dansau si strigau, era un stadion întreg care striga iar vibe-ul era unul incredibil care merita toți banii. Spectacolul de lumini si artificii dar si artistii invitați au contribuit la un festival in adevăratul sens al cuvântului care, repet, mi-a depășit cu mult asteptarile.

Dar nu vreau sa vorbesc despre muzica ci despre marketing pentru ca aici am avut multe exemple de promovare unul mai reușit decât celălalt.

Per ansamblu erau atât de multe activități încât îți puteai petrece toată ziua si toată noaptea la festival si tot nu te plictiseai.

Mai jos un top 8 activități de marketing de succes.

1.H&M

Cei de la H&M au ales câteva Fashion  bloggerițe pentru acest eveniment care au purtat in fiecare zi ținute exclusiv H&M. Asta însă nu a fost tot pentru ca pe perioada festivalului magazinele H&M au oferit o reducere de 20% la orice articole achiziționate in magazinele din Cluj tuturor celor care aveau brățara Untold.

2. #hmlovesmusic

Ramanand in spațiul H&M de la Untold, participanții au avut ocazia sa își scoată cele mai frumoase fotografii pe hârtie foto chiar acolo. Tot ce trebuia sa facă era sa posteze o fotografie pe Instagram cu #hmlovesmusic si apoi sa își caute profilul intr-un dispozitiv aflat la stand, sa aleaga un mesaj de imprimat per poza si sa facă print.
Campania a fost promovată prin intermediul bloggerilor si a strâns peste 16 000 de postări pe Instagram.

3. #telekommagic

Au adoptat cam aceeași idee ca si H&M in ceea ce privește pozele si la fel daca postai cu #telekommagic pe Instagram primeai pozele tale printate. Ei însă au făcut ceva mai mult decât H&M si anume au distribuit fluturașilor cu instrucțiunile pentru campanie dar au profitat de asta ca sa promoveze www.instantly.be, o firma care developează poze de pe rețelele sociale si ti le trimite acasă.
Au promovat campania prin intermediul fluturașilor si au strâns doar 3 000 de postări pe Instagram.

4. Olmeca tatoo

Tequila Olmeca si-a făcut simțită prezenta la festival si a organizat intr-o seara recompense in tatuaje temporare pentru consumatorii de tequila. Astfel toți cei care consumau tequila primeau un voucher cu care își puteau face tatuaje temporare gratuit. Aceasta inițiativa a strâns foarte mulți participanți care au format o coada atât la standul Olmeca cât si la standul partenerilor sau cu tatuaje.

5. Ursus 360

Ursus a fost berea oficială a festivalului si au avut grija sa vina cu diferite inițiative pentru participanți: de la concursuri unde puteau câștiga ochelari de soare sau bilete pentru Untold 2017, pana la standuri special amenajate pentru entertainment.
Spațiul care mi-a atras atenția cel mai mult a fost unul dedicat fotografiilor 360 transformate in gif. Astfel, o mică scena înconjurata de o perdea de doze Ursus era spațiul in care participanții erau fotografiați de numeroase camere foto așezate in cerc pentru a crea la final un Gif. Este inutil sa mai spun ca tot timpul era coada si aici.

6. Kaleidoscop Iulius Mall

Cei de la Iulius Mall Cluj au creat in caleidoscop special pentru fotografii. In fiecare zi aveau un număr limitat de premii pentru cei care puneau online aceste fotografii cu tag către Iulius Mall Cluj.
A fost un spațiu unde s-au făcut foarte multe poze care circula acum atât pe Facebook cât si pe Instagram si bineînțeles, un alt spațiu unde era mereu coada.

7. Kaufland

Un alt partener important al festivalului a fost Kaufland care a oferit gratuit fresh de portocale tuturor celor care aveau nevoie de energie.

8. Sensiblu

In toată zona parcului central Sensiblu a avut standuri de refresh cu diverse produse cosmetice, de igiena si medicale pentru mici nevoi ale celor prezenți. Mi s-a părut o inițiativa foarte buna care a deservit un număr mare de participanți pentru diverse mici afecțiuni, totul gratuit, bineînțeles.

Ca si concluzie generală am observat ca majoritatea brandurilor prezente au desfășurat campanii foto in care participanții erau încurajați sa se fotografieze si sa posteze totul pe Instagram, rețeaua preferata in acest festival.

By |2017-11-04T00:06:35+00:00august 10th, 2016|De exemplu, Evenimente|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment