Despre Storytelling

Storytelling-ul este arta de a tese o poveste in jurul unui brand si de a captiva publicul tinta cu aceasta poveste. Fiind atat de inundata piata de publicitate, devine necesara diferentierea intre branduri pentru a ramane in continuare in preferintele consumatorilor. Vremurile in care se cumpara orice au trecut. Acum trebuie sa venim cu ceva in plus pe langa produsul vandut, trebuie sa stim cum sa il vindem si mai ales cum sa cream o reactie in randul clientilor nostri.

Pentru un restaurant nu mai e suficient sa gateasca bine, trebuie sa stie sa isi prezinte preparatele si sa ii determine pe clienti sa il aleaga in detrimentul altui restaurant care gateste probabil la fel de bine.

Dar cum ar arata storytelling-ul unui restaurant?

Ei bine se stie ca o imagine face cat 1000 de cuvinte asa ca fotografierea preparatelor poate fi suficienta pentru a trezi dorinta unui gurmand sa rezerve o cina la restaurantul care stie cum sa ii arate ce stie sa gateasca. Recent am descoperit un instrument fantastic pentru storytelling care afiseaza in special pe mobil fotografiile ca intr-o carte. Astfel, unui utilizator in navigarea pe news feed-ul contului sau de Facebook ii va atrage atentia o astfel de postare tocmai pentru ca este complet diferita fata de toate celelalte. Avand atentia utilizatorului ramane doar sa il convingem prin imagini ca acest restaurant este cel potrivit datorita apetitului care ii creste de la o pagina la alta.

Am folosit acest instrument pentru Restaurantul Jack si uite ce a iesit.

Deschide de pe mobil

Dupa ce am realizat fotografiile pentru acest restaurant, le-am inclus in storytelling si am distribuit postarea pe pagina acestuia de Facebook. In final, in doar trei zile, am obtinut peste 1000 de vizitatori unici care au ajuns sa rasfoiasca materialul nostru. La finalul acestuia am adaugat si un formular de abonare la un newsletter prin care abonatii sa primeasca meniul zilei saptamanal. Am reusit astfel sa impuscam doi iepuri, sa aratam povestea Jack clientilor si sa obtinem adresele acestora de email pentru a le trimite meniul saptamanal.

Daca crezi ca acest instrument te-ar putea ajuta si pe tine sa iti transmiti poveste cere mai multe informatii prin formularul de mai jos.

Numele tau (necesar)

Email (necesar)

Sursa foto: WordDream

By |2017-03-01T19:41:04+00:00februarie 23rd, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment