Despre numărul de telefon într-o reclamă la radio

Ieri, la volan, în Arad. Butonez la radio să aud ce mai e și dau peste Kiss Fm unde rula o reclamă ce mi-a atras atenția. Nu am prins-o de la început. Era vorba despre revelion, ceva Gatsby party, anii 20, nu mai știu ce mâncare, băutura, artificii, dress code, 400 de lei de persoană și un număr de telefon pe care bineînțeles că nu îl mai știu. Reclama se termina cu un număr de telefon.

În cele aproape 20 de secunde pe care le-am prins nu s-a menționat locația. Sunt sigură că reclama a început cu locația dar de când am apucat și eu să o ascult și până la final nu mai zicea nimic de aceasta. Au preferat totuși să încheie reclama cu un număr de telefon pe care nu eram pregătită să îl notez că țineam altceva în mână, gen volanul. A, și pentru ca oricum e interzis să folosești telefonul la volan.

Mă interesează revelionul ăla pentru că am fost anul trecut până în Viena la un party tematic Gatsby care a fost un epic fail.  Am rămas cumva cu o dorință de a purta costumația pentru care am umblat de nebună și prin magazine și prin online timp de vreo două săptămâni.

Și nu mă las după ce aud reclama la radio și mă pun să caut pe net “revelion Gatsby arad 2019” plus încă vreo patru variante și ce să vezi, nu găsesc nimic. Nimic! Adică organizatorii s-au gândit că e înțelept să promoveze revelionul la radio, să menționeze locația o singură dată, la începutul reclamei și să nu scrie nimic indexabil pe net despre asta. Wtf?!?

Mă întreb uneori, atunci când faci o reclamă vrei doar să te lauzi sau vrei și rezultate? Să ne înțelegem, și eu am făcut spoturi pentru radio în care am inclus și numărul de telefon la insistențele clientului. Dacă el vrea să risipească 5 secunde pe o informație complet irelevantă…nu te poți căca în gustul omului. Diferența e că atunci când recomand radio o fac ca și parte a unei comunicări ample. Deci, ai scris pe site-ul tău despre event un articol care să conțină termenii de cautare relevanți, ai plătit un advertorial într-o publicație serioasă, ai făcut o reclamă pe Facebook și abia după aia te duci la radio.

Nu spun că numărul de telefon nu funcționează într-o reclamă la radio. Funcționează…dacă numărul e cel al serviciilor de urgență 112, al unei pizzerii dacă e număr scurt (3 cifre) sau dacă ai un număr foarte simplu de memorat. Foarte simplu nu înseamnă că tu, clientul, îl știi pe de rost. Înseamnă că i-l spui unui copil o singură dată și peste 5 minute încă și-l amintește. Și dacă faci parte din categoria asta și vrei reclamă pe radio plătește difuzări serioase. Nu te zgarci la cel mai mic pachet cu 3 difuzări pe zi.

Ca un sfat final, dacă vrei reclamă pe radio asigură-te ca numele afacerii tale este menționat de trei ori in spot și încearcă să folosești reclama pentru transmiterea unei singure informații. Pune-te în locul celor care vor asculta reclama și întreabă-te sincer dacă tu ai fi interesat atunci când ai auzit-o.  Despre cum sa alegi un radio și ce să negociezi în contracte am mai scris aici.

Sursa foto: Pixabay

 

 

 

By |2018-12-09T10:22:41+00:00decembrie 9th, 2018|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment