De vorbă cu Florin Roșoga despre email marketing

Am avut plăcere să stau de povești cu Florin Roșoga despre email marketing și nu numai într-un podcast interesant pe care il poți asculta mai jos. Email marketing-ul a fost primul dintre serviciile pe care le ofer prin agenția pe care o reprezint acum și totodată singul serviciu care a supraviețuit transformării pe care a suferit-o agenția în punctul său critic.

La început totul era doar o companie de telemarketing specializată în stabilirea întâlnirilor de vânzări pentru clienții nostri. Procedura era simplă: se făcea un prim apel de introducere a clientului nostru și de manifestare a intenției de a trimite o prezentare prin email. Astfel obțineam adresele de email direct ale persoanelor responsabile și scăpam de celebrele office@ și info@. Trimteam acest email de prezentare prin Newsman, un software românesc care ne permitea să vedem cine deschide mailul și ce face pe acolo. După asta urma un al doilea apel în care începea negocierea pentru o întâlnire. Apropo, rata de succes medie în genul acesta de apeluri este de 5%. Spun asta pentru că nimeni nu vrea să dea din casă aceste cifre iar clientul nu știe niciodată la ce să se aștepte.

Am ajuns să facem marketing online tot din cauza email-urilor pentru că acestea trebuiau trimise de pe o adresă aparținând unui domeniu însă nu toți cei care ajungeam la noi aveau un domeniu deci implicit le lipsea un website. Iar un email primit pe de o adresă de gmail sau orice alt client de email gratuit avea toate șansele să fie ignorat pentru că nu prezenta credibilitate. În acel moment ne-am dat seama că dacă vrem să ne păstrăm clienții trebuie să oferim și acest serviciu. Norocul nostru a fost că a fost cerere pentru telemarketing până când am ajuns să ne specializăm în online marketing, moment în care am decis să închidem ceea ce reprezenta departamentul principal de la care a pornit totul. Deja era de ceva timp pe pierdere iar departamentul de online marketing devenise tot mai înfloritor, însă, chiar și așa, devenise greu de susținut o activitate care urma să se stingă. Am rămas însă cu toată experiența acumulată în sectorul email marketing și am continuat să livrăm acest serviciu la o calitate ridicată pentru că nu ofeream doar crearea tehnică și programarea unui newsletter ci și mici trucuri prin care să ne asigurăm că nu ajunge în spam, că putem atrage atenția cititorului și îl putem face să cumpere doar analizând datele și multe alte informații care ne asigurau o rată de deschidere tot mai mare. Așa că dacă vrei să afli ce să faci pentru a ajunge în inbox, cum să segmentezi adresele de email, ce să conțină titlul newsletterului și alte detalii care ți-ar putea fi de folos ascultă podcastul meu de mai jos iar dacă ai alte întrebări îmi poți scrie un comentariu.

 

By |2017-04-03T22:11:08+00:00aprilie 3rd, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment