De văzut Money Heist

E un serial genul thriller pe Netflix. Numele său original este La casa de papel pentru că este o producție spaniolă. Înainte să desconsideri această recenzie bazându-te pe preconcepția că ar fi o telenovelă te rog oprește-te și mai citește câteva rânduri. Cinematografia spaniolă oferă publicului thriller-uri de excepție cu povești surprinzătoare. Când zic surprinzătoare vorbesc serios. Sunt genul de filme pe parcursul cărora exclami în repetate rânduri: “Ai de mă-sa, nu mă așteptam la asta”.

La casa de papel este un serial cu două sezoane, deocamdată, creat de Álex Pina in 2017 și difuzat în prima fază la o televiziune spaniolă. Ulterior acesta a fost cumpărat de Netflix care l-a dublat în engleză și l-a promovat în toată lumea. Ziceam mai sus că are două sezoane deocamdată pentru ca Netflix a promis că va urma un al treilea sezon în 2019 datorită succesului răsunător.

Povestea

Un grup de foști infractori conduși de un profesor cu o minte strălucită plănuiesc și iau cu asalt pe parcursul mai multor zile Monetăria Națională a Spaniei. În cele două sezoane ni se prezintă în paralel scene din perioada de instruire și din perioada în care grupul de infractori se află în interiorul Monetăriei împreună cu ostaticii. Personajele sunt conturate excelent având fiecare câte o poveste impresionantă dezvăluită pe parcurs. Cel mai complex dintre personaje, profesorul, e genul de geek genial de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. Tot planul său este o capodoperă până în cel mai mic detaliu. La fel ca fiecare episod, si episodul final este unul complet imprevizibil care te lăsa doar cu dorința de a vedea ce s-ar mai putea întâmpla în continuare.

Coloana sonoră 

Sigur ai auzit la radio piesa Bella Ciao intr-o variantă modernă. Este un cântec popular italian asociat cu mișcarea de rezistență. Acesta a devenit mai cunoscut publicului datorită serialului. Succesul serialului a fost atât de mare încât piesa a fost inclusă într-o variantă remixata de toți DJ de top în festivalurile muzicale de anul acesta. Dacă te-am convins să urmărești serialul vei vedea ca piesa Bella Ciao nu a fost aleasă întâmplător și că există o întreagă filosofie referitoare la mișcarea de rezistență.

PS1: Dacă nu ai deja un abonament la Netflix îți poți face unul gratuit pentru 30 de zile.

PS2: Dacă ai văzut deja serialul feel free să împărtășești impresiile într-un coment.

Sursa foto: IMDB

By |2018-10-20T13:12:00+00:00octombrie 20th, 2018|De vazut|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment