De vazut Jaf cu stil

Tocmai m-am întors de la Cinema City unde am văzut Jaf cu stil. Dacă încă nu l-ai văzut poți citi acest articol fără teama, nu voi divulga spoilere.

Incep prin a recunoaște ca urăsc comediile americane in cele mai multe cazuri. Acum dacă ma gândesc la vreo comedie americană care mi-a plăcut in mod deosebit îmi vine in minte doar The Grand hotel Budapest. Nu-mi plac aceste comedii pentru ca de cele mai multe ori balanța acestora este între vulgar și grețos. Cu toate astea voiam sa văd Jaf cu stil pentru ca Dumnezeu (Morgan Freeman) nu m-a dezamăgit niciodată. A, da, Dumnezeu pentru o zi a fost o alta comedie care mi-a plăcut.

De data asta însă așteptările mele au foat depășite cu mult. Filmul are nota 6.8 pe Imdb dar nu ma iau întotdeauna după asta. Toate filmele lui Woody Allen au nota mică și sunt geniale.

Aceasta comedie m-a impresionat prin povestea și jocul actorilor de un bun simt neobișnuit pentru americani. Nu am ras isteric la nici o faza din film însă pe tot parcursul acestuia am zâmbit permanent. Și cred ca te face sa te simți mai bine sa îți descretesti fruntea și sa Zâmbești doua ore decât sa razi 5 minute si in rest sa stai pe Telefon.

Povestea nu este doar despre trei bătrâni care jefuiesc o banca, este despre prietenie, despre cum te poți îndrăgosti la o vârsta înaintată, despre empatia nescrisa dintre bătrâni și copii, despre respect, despre justiție făcută de oameni simpli și nu de cei ai legii și da, face mișto de poliție 🙂

Asa cum am spus mai sus este un film ușor de digerat și de un bun simt cum rar îți mai e dat sa vezi la tv/cinema. Morgan Freeman, Michael Caine si Allan Arkin sunt poate cea mai reușită echipa pentru acest film, actori care au in comun același lucru: elegantă unui cavaler, fie el și trecut de a doua tinerețe.

Poate ca nu este neaparat un film de văzut la cinema și ar merge bine și duminica in familie însă simt ca și-a meritat banii.

Sursa foto: IMDB

By |2017-11-04T00:11:51+00:00aprilie 23rd, 2017|De vazut|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment