De văzut Au revoir là-haut

De mult nu m-am mai întors de la cinema cu o dorința de a împărtăși imediat impresii despre filmul care tocmai s-a încheiat. Wow!

Încă rulează la Cinema City din Shopping City Timisoara filmul Au revoir là-haut sau See you up there sau La revedere acolo sus. E o producție franceza a regizorului Albert Dupontel bazată pe romanul lui Pierre Lemaître.

Filmul a câștigat 5 premii César si s-a bucurat de 14 nominalizări. Dar nu asta m-a convins sa cumpăr biletul de cinema, ci trailerul pe care îl poți vedea mai jos.

Adevarul e ca nu am văzut de mult un film francez și sinceră sa fiu nu le acord mare credit celor care nu sunt foarte celebre. Nu cred ca sunt suficient sa matura sa gust cinematografia franceza.

Cu toate acestea ma așteptăm ca acest film sa îmi placa și nu m-am înșelat. Povestea are elemente previzibile dar tocmai atunci când ești sigur ca știi ce urmează se întâmpla o schimbare brusca ce te lasă mut de uimire.

Acțiunea este despre doi bărbați care au devenit prieteni pe câmpul de război. Unul din ei este grav rănit iar celălalt îl ajuta sa își continue viața după ce se întorc de pe front amândoi. Totul decurge destul de repede așa ca acțiunea este concentrata și nu te lasă sa te plictisești.

Personajele sunt foarte bine conturate, costumele sunt spectaculoase iar scena petrecerii din film te face sa îți dorești sa te întorci in anii ‘20 măcar pentru o seara.

Exista in filmul asta ceva din splendoarea stilului regizorului Buz Luhrmann păstrând totuși realismul și adaptarea exactă la epoca.

Povestea este una simpla dar cu elemente ingenioase despre frauda bancară și delapidare. Replicile de șantaj păstrează eleganța specifică franceză iar momentele emoționante au o subtilitate ușor naivă și siropoasa.

Nu vreau sa dau spoilere așa ca ma rezum la a afirma ca pe anul acesta filmul asta se afla in top 3 pe lista mea de preferințe.

Dacă l-ai văzut și simți nevoia sa împărtășești impresia ta te invit sa o faci mai jos la comentarii 🙂

Sursa foto: Imdb

By |2018-08-29T17:12:41+00:00iulie 4th, 2018|De vazut|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment