Sunt o provinciala care vine destul de rar in capitala si atunci când o fac sunt mereu cu telefonul in mâna căutând obiective turistice, restaurante si străzi pentru petrecerea putinelor ore libere pe care le am aici.
O data, când ploua torențial eram prin centrul vechi, fascinata de arhitectura clădirilor si am dat întâmplator peste Taverna Covaci. Părea cald si primitor înăuntru. Am intrat si am rămas uimita de decorațiunile ce înconjurau pereții: vesela de Hurezu si prosoape cu motive tradiționale. Ospătarii erau foarte amabili, atmosfera era calda si pe fundal rulau șlagărele lăutărești ale Bucureștiului vechi.
Mi-am comandat o ciorba de burta calda si ceva de băut si ma simțeam cumva ciudat văzând prețurile mai mici decât ma așteptam. Surpriza a fost ca mâncarea sa fie delicioasa si servirea impecabila. Așa ca am hotărât sa revin aici de fiecare data, fiind deja sigura ca voi avea o experiența plăcuta.
Ceea ce însă mi se părea ciudat era ca prezenta in mediul online a acestui restaurant era complet nepotrivită si in neconcordanță cu realitatea.
La prima mea vizita aici simțeam nevoia sa las o recenzie pe Facebook, unde am văzut o pagina semi abandonată si incompleta. Website-ul restaurantului nu era optimizat pentru mobil (singurul dispozitiv pe care il folosesc pentru a găsi restaurante prin capitala). Existau recenzii pe contul de Google nu Business si imagini încărcate de alți clienți.
Meniul arată intr-adevăr foarte bine si am găsit imagini ale tuturor preparatelor, lucru care ma ajuta sa decid ce vreau sa mănânc si sa comand mai mult decât pot mânca 🙂
Cu toate acestea, am reușit sa găsesc un restaurant bun pur întâmplator si nu conform acțiunilor pe care le întreprind frecvent in aceasta acțiune, eu si alți 80% dintre turiști si anume prin căutarea pe internet.
Lipsa unei prezente online in cazul restaurantelor poate atrage după sine lipsa vizitelor multor potențiali clienți care nu au norocul sa găsească locația întâmplator.
Sursa photo: arhiva personala
Leave A Comment