De exemplu Bottega Verde sau cum arată o experiența de comandă reușita

Am descoperit Bottega Verde în urmă cu mulți ani prin Italia. Nu știam că există și în România până când am primit un email de la Lyoness și am văzut ca sunt prezenți cu shop-îl online pe platforma lor. În mail ziceau ceva de reduceri spectaculoase așa ca am fost deja pregătită să comand.

Cel mai greu a fost să aleg produsele pentru că au o grămada de chestii mișto dar nu despre produse e vorba pentru că ăsta nu este un advertorial.

E vorba despre experiența pe care am avut-o din momentul în care am intrat pe site până în momentul în care mi-au ajuns produsele.

1. Website-ul

Bineînțeles că site-ul lor este optimizat pentru toate dispozitivele mobile, la intrare te izbește o informație importantă despre gama de produse cu reduceri, este vizibil că primesc un cadou la orice comandă, livrează rapid și oferă garanția de retur. Pe lângă toate astea tot pe prima pagină am găsit și ceva produse recomandate, o informație interesantă despre eficacitatea ingredientelor naturale iar la final (exact așa cum e normal) am văzut ca au o tradiție de 40 de ani. Atât meniul cât și celelalte elemente de pe pagina sunt intuitive astfel ca ma descurc orbește prin site și nu trebuie să “caut ceva anume” pentru că intuiesc unde s-ar putea afla orice.

2.Procesul de comanda

Acesta continua în același stil intuitiv iar ceea ce mi-a atras atenția a fost că la finalul comenzii am fost invitată să donez o suma pentru împădurirea unor terenuri degradate din sudul României. Pentru simplul motiv ca mi s-a cerut o donație eram deja dispusă să fac asta mai ales ca era vorba de 5 sau 25 de lei. Ulterior am văzut că în schimbul donației primesc și un magnet de frigider. Ulterior am văzut că primesc și un cadou gratuit pe care mi-l pot alege eu pentru că am comandat. Mi-am completat datele și am plasat comanda. Ce vreau sa mai evidențiez aici este că dacă ceri ți se va da. Strângerea de fonduri poate fi un succes cu campanii de acest fel.

3. Confirmarea comenzii

La o zi parcă după plasarea comenzii m-au sunat să îmi spună ca unul dintre produse nu îl mai aveau pe stoc așa ca le-am cerut sa îmi recomande altul cu care l-as putea înlocui. După ce am confirmat noua lista de produse mi-au spus că va pleca comanda cel mai probabil în următoarea zi (vineri) și că îmi va ajunge în două zile lucrătoare (cel mai probabil marți, ma gândeam eu)

4. Livrarea comenzii

Mai mare mi-a fost surpriza vineri când am primit coletul de la curier, deci a ajuns mult mai repede decât ma așteptăm. Pe lângă asta m-am topit când am văzut cum era ambalat 😍. Poza cu coletul se vede mai sus. Era o cutie de carton ambalată într-un print boem pe care scria să fotografiez sau să filmez momentul deschiderii și sa îl pun pe Facebook, Insta sau YouTube cu hashtag #descoperabottegaverde. Cât de tare e asta? Să se folosească de ambalaj pentru a evidenția emoția deschiderii unui colet, iar apoi să beneficieze de răspândirea acestui moment in social media. E o banalitate care îi costă extrem de puțin dar care le impresionează pe clientele ce comanda de la ei. Ultima surpriza a fost când am deschis coletul și pe lângă produse am găsit înăuntru o carte poștala 😍 Este complet inutila dar a trecut atât de mult timp de când nu am mai văzut vreuna încât m-am topit din nou, de data asta de nostalgie.

În final pot doar să spun că Bottega Verde este un exemplu de e-commerce care acordă atenție până în cel mai mic detaliu și profită de orice instrument pentru a impresiona clienții și totodată pentru a obține recomandări, de la începutul procesului de comanda până la finalul acestuia.

Sursa foto: Arhiva personala

By |2017-03-18T20:41:18+00:00martie 18th, 2017|De exemplu|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment