De ce sa faci reclama pe Waze?

De vreo doua saptamani ma hartuieste un ad pe Facebook. E vorba despre posibilitatea de promovare prin Waze. Și cum trebuie sa testez tot ce e nou am făcut și eu o campanie prin Waze pentru Restaurantul Jack.

Platforma este relativ simpla și posibilitatea de targetare nu exista. Asta presupune ca toți utilizatorii de Waze pot vedea anunțurile sponsorizate. Ele apar sub forma de pin pe harta și poți alege, ca utilizator, sa pornești navigarea înspre locația dorita, sa vezi câteva detalii despre aceasta de exemplu numărul de telefon sau programul de funcționare dar și site-ul și o scurta descriere.

In România sunt 1,5 milioane de utilizatori de Waze ceea ce inseamna ca este deja o comunitate demnă de luat in considerare ca și public ținta. In momentul in care scriu acest articol sunt peste 300 de waze-eri in jurul meu. Adică 300 de potențiali clienti care sunt la volan ceea ce presupune ca nu stau pe Facebook sau alte canale social media și nici nu citesc reviste sau privesc reclamele de la televizor. Poți ajunge la aceștia doar prin intermediul radio, bannere și … Waze. Cum reclamele la radio și bannerele au costuri destul de ridicate comparativ cu Waze, deja opțiunea asta de publicitate devine interesantă.

Minumul de investiție pe zi este de 2 dolari iar tipul de campanie disponibilă este cea de afișări. Așa ca la un buget de 60 de dolari pe luna poți fi in atenția utilizatorilor de Waze care se plimba in jurul spațiului unde îți desfășori activitatea.

Dar cui i se potrivește acest tip de publicitate?

Tendinta este sa spui ca se potrivește oricărei afaceri care își desfășoară activitatea intr-un spațiu real și nu online. Se poate, însă hai sa ne punem in papucii utilizatorilor. Ce nevoi ar avea aceștia in timpul in care sunt in tranziție la volan?

Fiind șoferi cu siguranța ar fi oportun sa vadă rapid unde se găsește o vulcanizare sau un service auto…sau o spălătorie sau orice altceva tine de auto.

Ulterior ar avea nevoie de o pauza  in care sa servească o cafea sau sa mănânce ceva, deci și restaurantele ar face bine sa fie pe Waze mai ales dacă sunt situate pe drumuri naționale și au parcare.

Obiectivele turistice pot fi prezente pe Waze pentru ca nu toți wazerii sunt localnici, ba mai mult, o mare parte din ei sunt turiști in tranzit prin oraș.

Clinicile medicale ar putea fi pe Waze pentru diverse urgente pe care le-ar putea avea șoferii.

Uite ca sunt o mulțime de afaceri care ar avea motive sa fie pe Waze însă cu toate astea in Timisoara sunt destul de putine activități care se promovează acum pe Waze.

Pentru încurajarea reclamelor pe Waze aceștia au o promoție care include un buget de 30 de dolari despre care nu știu mare lucru dar mi se pare o idee buna pentru început.

Așa ca oameni buni, cu curaj, haideți pe Waze!

By |2017-09-30T10:21:30+00:00septembrie 30th, 2017|Marketing|1 Comment

About the Author:

One Comment

 1. Stefan mai 5, 2019 at 8:52 pm - Reply

  Am incercat si nu merita
  prin faptul ca iti suge 2$ USD pe zi nu ai nici o garantie ca in cei 60de USD/lunar cheltuiti iti
  timp de 4 luni am cheltuit cate 60 USd / lunar
  in prima luni 4 persoane au nagivat la locatie, in prima luna 9 au navigat si 20 au dat click , 0 persoane au sunat
  in a doua luna 30 au navigat 35 au dat click
  a treia si a patra luna acelasi lucru
  din a doua luna pana in a 4-a nici unu nu a sunat sau a accesat link-ul, defapt acestia erau deja clienti sau persoane care vroiau sa vina la magazin si cautam prin waze adresa

  nu erau clienti noi, nu a merit banii de investitie, cel putin nu in cazul meu

Leave A Comment