Cum scap de reclamele care ma urmaresc?

Stii cum e cand intri pe un site si dupa ce pleci de acolo te urmareste reclama acelui site/produs peste tot? Ei bine asta este ceea ce se cheama remarketing, un tip de campanii publicitare prin Google AdWords menite sa te ajute in luarea unei decizii de achizitie.

Daca auzi aceeasi melodie de mai multe ori ajungi sa o inveti, daca doi oameni iti spun ca esti beat te duci si te culci si asa mai departe. Ideea e ca ajungi sa te familiarizezi cu respectivul produs/site tocmai pentru ca il vezi zilnic pentru ca in final sa devii un cumparator.

Ceea ce e amuzant la acest tip de publicitate este ca nu prea mai ai privacy, mai ales daca la calculatorul tau mai au acces si alte persoane. Recent mi s-a intamplat sa fac un cadou online prietenului meu si sa nu apuc sa “fac curat” in calculator. Seara statea langa mine la calculator si imi aparea peste tot reclama cu tricoul pe care i-l cumparasem.

De asemenea poti ajunge in situatii stanjenitoare daca esti in cautarea unor produse foarte personale, despre care nu ai vrea sa stie nimeni :), si cand ti-e lumea mai draga apar reclamele cu produsul tau confidential.

Daca esti intr-o situatie asemanatoare poti scapa foarte simplu de aceste neplaceri stergand istoricul cookies si cached files din browserul tau.

Sursa foto: Typorama

By |2017-02-05T22:22:08+00:00decembrie 23rd, 2016|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment