Cum sa iti surprinzi clientii cu livrare mai rapida?

Sunt cu bucataria in renovare de vreo 6 luni si mi se intampla frecvent sa ajung acasa lihnita de foame si prea obosita ca sa mai gatesc ceva asa ca primul lucru la care ma gandesc e sa comand ceva. Stiu ca dureaza o eternitate pana cand ajunge mancarea acasa, sau cel putin asa mi se pare mie pentru ca mi-e foame. Uneori comand mancare dinainte de a pleca de la birou in speranta ca ajunge pana cand ajung si eu insa nu se intampla asa. De obicei pe la ora 19 daca fac o comanda la orice restaurant primesc cel mai scurt timp de livrare de 100 de minute.

Asa ca ma macina de ceva timp ideea de a gasi o solutie de livrare mai rapida. Din cate stiu eu in bucataria unui restaurant soferul asteapta pana cand se strang mai multe comenzi in aceeasi zona pentru a echilibra timpul de livrare, costurile de transport si timpul de retur la restaurant. Asta presupune ca daca soferul ar pleca imediat ce preparatul ar fi gata ar ajunge ceva mai repede. Iar asta presupune sa fie foarte multi soferi disponibili…ceea ce ar fi neprofitabil daca toti ar fi angajati…

In urma cu ceva timp am citit un titlu online in treacat cum ca Uber ar fi lansat un serviciu UberEats in State dedicat livrarii de mancare la domiciliu. Pe atunci nu vedeam cum mi-ar putea fi utila stirea asta mai ales ca serviciul respectiv nu exista in Romania. Apoi m-am gandit ca restaurantele ar putea livra mancarea cu soferii Uber imediat ce preparatul ar fi gata. Ca si client daca chiar ti-e foame esti dispus sa platesti 10 – 15 lei in plus pentru transport ca sa iti ajunga cu 30 de minute mai repede.

Practic comanda rapida s-ar face online si s-ar plati cu cardul. La totalul preparatelor s-ar adauga un cost fix de transport obligatoriu. Aici faci doua calcule si pui un pret mediu pe care l-ai plati la Uber pentru un transport. Nu te speria de cursele lungi pentru ca se vor compensa cu cele scurte si in plus soferii angajati vor fi putin mai liberi sa serveasca clientii intelegatori in timp ce clientii infometati vor plati o suma in plus si li se va livra mancarea mai repede.

Avantaje? Toata lumea castiga ceva:

  • restaurantul se diferentiaza de concurenta si castiga reputatia de cel care poate livra mai repede,
  • Uber-ul va avea inevitabil mai multi soferi deci se dezvolta platforma in orasul tau
  • clientii isi primesc comanda mai repede si vor trece numarul restaurantului tau pe speed dial

Daca nu avem UberEats in Romania facem 🙂

Daca crezi ca te pot ajuta cu promovarea restaurantului tau  cere mai multe informatii prin formularul de mai jos.

Numele tau (necesar)

Email (necesar)

Sursa foto: WordDream

By |2017-03-04T20:18:14+00:00martie 4th, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment