Cum sa iti spionezi concurenta?

Nu ca ar face cineva asa ceva… In caz ca intrebi pentru un prieten, uite o varianta simpla si la indemana sa vezi ce mai face concurenta.

Facebook a introdus o sectiune noua pe paginile existente. Aceasta se numeste “informatii si reclame” si se afiseaza in mod automat pe fiecare pagina de pe Facebook in partea stanga jos unde se regasesc si celelalte tab-uri ca si: despre, postari, fotografii, evenimente etc. Aici se gasesc toate reclamele sponsorizate pe care le desfasoara pagina respectiva in prezent. Vei vedea insa doar anunturile, fara numarul de like-uri, share-uri, reactii sau comentarii.

Ei spun ca fac asta pentru a aduce mai multa transparenta reclamelor. Asadar, de acum, chiar daca nu esti targetat intr-o reclama poti vedea in aceasta sectiune ce reclame active are pagina pe care o urmaresti. Asta nu e tot! Poti vedea tot aici si informatii despre pagina, de exemplu data la care s-a creat si daca si-a modificat numele de-a lungul timpului.

Cu ajutorul acestei functii putem intelege exact ce face o pagina, ce promoveaza si mai ales putem raporta anumite reclame daca consideram ca nu sunt potrivite sau sunt jignitoare.

Sa ne intelegem! Nu incurajez pe nimeni sa dea report reclamelor concurentei. Mi s-ar parea absurd si neloial. Pe de alta parte insa poti trage cu ochiul ocazional pentru a vedea cum se promoveaza concurenta ta si ulterior sa iei decizii pentru afacerea ta. O alta varianta este sa te inspiri din reclamele altor afaceri similare cu a ta dar aflate in alte tari.

Asadar sper ca aceste informatii ti-au fost utile si ca le vei folosi intr-un mod constient si fairplay. Poate ar fi ok sa dai o geana pe aceasta sectiune si in perioada electorala…#numazic.

By |2018-08-29T17:13:49+00:00iulie 1st, 2018|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment