Cum să faci un anunț de job pe Facebook pe care să îl vadă mulți oameni?

Trăim în epoca hemoragiei de personal deci știu că dacă ești angajator te zbați de fiecare dată când îți mai pleacă un om să-i găsești înlocuitor. Acum nu mai merg anunțurile clasice de job ca pe vremuri când făceai o postare pe Facebook și primeai zeci de Cv -uri. Acum conceperea unui anunț de angajare e treabă de creație într-o agenție. Adică trebuie să sune tentant. Faza cu “echipa tânără și dinamică” și “salariu motivant” sunt niște clișee pe care nu le mai observă nimeni.

Dar să zicem că te-a lovit inspirația, ți-ai făcut un text mișto și o poză sugestivă. Le postezi mândru pe Facebook și la sfârșitul zilei numeri like-urile și share-urile primite de la neamuri și de la actualii angajați sătui de ore suplimentare. Nici măcar un comment cu “Detalii?” sau “Salariu?” cum am mai văzut că postează cei pe care tu i-ai angaja instant. Impactul la postarea ta e rușinos. Ce faci? Sponsorizezi postarea sau încerci noua opțiune de Job creată de Facebook parcă special pentru tine.

Cum se crează un anunț de angajare?

Te apuci sa creezi o postare nouă și alegi “Obține candidaturi”. Acolo încarci imaginea creată, numele postului disponibil, locația ta, toate fiind câmpuri obligatorii. Poți adăuga salariu pe oră, pe zi, pe săptămână, lună sau an. Alegi tipul jobului, gen: full-time, part-time, contract, stagiu sau voluntariat. Dacă nu ești Untold iti recomand să nu alegi voluntariat 😀.

Urmează să descrii jobul la secțiunea detalii. Îți sugerez să începi cu beneficiile. Poți adauga și o întrebare la care utilizatorii pot răspunde cu un răspuns liber,  da, nu sau variante multiple. Eu nu m-aș complica prea tare… Opțional poți adăuga o adresa de email la care să primești cv-uri. Îi dai publică și aprinzi o lumânare sau desfaci o bere 😁.

Cum funcționează anunțurile de job pe Facebook?

Partea bună la tipul ăsta de postare e că toți cei care ți-au dat like la pagină vor primi o notificare cu jobul tău. Dacă ai fost șmecher și ai cumparat pachete de like-uri din Africa de Sud iar publicul tău e local atunci această variantă nu e potrivită pentru tine.

Dacă însă ai adunat like-uri organice la pagină ta și oamenii chiar te cunosc și interacționează cu afacerea ta s-ar putea sa te surprindă că metoda asta chiar funcționează.

Asta e tot! Spor la treaba!

Ps: îți las aici câteva anunțuri de job pe care le-am testat eu mai de mult, cand nu era disponibilă opțiunea asta. N-au adus angajați dar lumea s-a amuzat pe Facebook 😂

Sursa foto: Pixabay

 

 

 

 

 

 

By |2018-09-19T17:19:28+00:00septembrie 19th, 2018|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment