Cum sa faci poze misto pentru Facebook-ul restaurantului gratis?

Ai vazut si tu pe facebook ca sunt restaurante care posteaza tot timpul fotografii frumoase cu grafica unitara si profesionista? In cele mai multe dintre cazuri acestea lucreaza cu agentii care se ocupa de administrarea paginilor de Facebook.

Daca insa nu lucrezi cu o agentie si preferi sa incerci administrarea paginii de Facebook intern iti ofer mai jos cateva instrumente care sa te ajute.

De unde sa iau poze?

Probabil ca stii ca in comunicarea online trebuie sa folosesti imagini cu drept de autor sau din arhiva proprie. Asa ca daca nu ai imagini profesionale ale preparatelor din meniu poti folosi imagini sugestive preluate in mod gratuit de pe site-urile foto. Un exemplu este pixabay.com insa pe blogul lui Manafu poti gasi si alte site-uri cu imagini gratuite.

Cum sa le prelucrez?

Pentru a avea o identitate unitara iti sugerez sa creezi template-uri asemanatoare care sa contina culorile reprezentative pentru brand-ul tau. Acum ca ai facut rost de imagini reprezentative mai ai nevoie de logo-ul companiei tale in format png cu background transparent. Poti folosi canva pentru a prelucra imagini pornind de la ale tale sau cele descarcate de pe site-urile gratuite, poti adauga logo peste, text, diferite forme, transparenta si multe altele. Limita este imaginatia ta. Imaginile pot fi descarcate in jpeg, pdf sau png. Era sa uit, faza tare e ca le poti crea exact la dimensiunile stabilite de tine de la bun inceput.

Ce dimensiune trebuie sa aiba pozele?

E important sa folosesti dimensiuni corespunzatoare pentru fiecare tip de comunicare. De exemplu 940px X 788px pentru postarile pe Facebook si 828 px X 315 px pentru cover. E total neprofesionist sa folosesti pentru cover o imagine care nu are dimensiunile potrivite, risca sa devina pixelata sau sa nu apara informatii importante. Oricum in Canva vei gasi mai multe dimensiuni predefinite pentru diverse tipuri de comunicate insa trebuie sa stii ca poti alege si tu dimensiunea dorita.

Pot sa prelucrez poze si de pe telefon?

Pai Canva functioneaza si pe telefon, cel putin pe IOS si iti mai recomand doua aplicatii foarte reusite pe care le folosesc si eu atunci cand vreau sa obtin un text spectaculor. Este vorba despre WordDream si Typorama. Cu toate ca sunt aplicatii platite iti garantez ca merita toti banii. Oricum costa vreo 3 euro parca. Eu mi le-am cumparat pe amandoua si le pot folosi fara nici o restrictie. Imi place ca sunt conectate cu pixabay deci pot descarca direct din aplicatie imaginile preferate sau pot folosi imagini realizate cu telefonul meu peste care sa adaug text, forme, efecte si logo. Exista si aplicatii gratuite atat pentru IOS cat si pentru Android insa de obicei lasa un watermark pe imagine ceea ce din nou pare destul de neprofesionist.

Cat dureaza sa prelucrez o imagine si sa fac o postare?

In functie de dexteritatea si ideile tale poate dura de la cateva minute pana la cateva zeci de minute. Aici iti dau un pont din experienta mea. Atunci cand incep sa lucrez la postari imi iau o ora pentru asta si creez toate postarile pentru o saptamana pe care le programez prin Facebook sa se posteze automat in fiecare zi. Mi-am dat seama ca in felul asta economisesc timp pentru ca fac cercetarea o singura data si nu zilnic.

Pot inlocui agentia aplicand sfaturile astea?

Depinde mult de obiectivele tale. Pe termen scurt poti inlocui agentia insa nu te sfatuiesc sa faci asta pe termen lung mai ales daca ai niste obiective clare si vrei o imagine cu adevarat profi. Gandeste-te ca la o postare, intr-o agentie, de obicei lucreaza copywriterul pentru text impreuna cu graficianul pentru grafica. Vezi aici exact pentru ce platesti o agentie. In plus ei vin cu diferite idei de promovare, urmaresc trendurile si noile oportunitati ce apar pe care tu nu vei avea timp sa le urmaresti daca trebuie sa te ocupi de restaurant.

Sursa foto: WordDream

By |2017-04-30T20:31:52+00:00aprilie 30th, 2017|Marketing|1 Comment

About the Author:

One Comment

Leave A Comment