Cum sa fac un concurs pe Facebook?

Știți concursurile alea de pe Facebook organizate de Andra in care trebuie sa dai Like&Share și câștigi un iPhone? Voiam doar sa va atrag atenția ca sunt o mare teapa dar vom discuta intr-un alt articol despre asta.

Oricum rețeta Like&Share este aceeași și la concursurile reale de pe Facebook( motiv pentru care a și fost copiata). Dar de fapt hai sa vedem ce vrem sa obținem printr-un concurs. Vom obține in primul rând:

  • minim un câștigător :), după care vom obține niște
  • like-Uri la pagina care de obicei nu ne vor ajuta cu mare lucru (pentru ca Fb nu afișează postările tale tuturor celor care au dat like)
  • obținem niște like-uri si stare-Uri la postarea de concurs
  • daca am făcut greșeală sa folosim #concurs avem toate șansele ca toate cele de mai sus sa fie și fake.

In cazul asta cum ar trebui sa sune un concurs pe Facebook?

Nu pot sa spun ca am rețeta perfecta însă va pot spune ca am organizat niște concursuri după principiul: poza/postarea cu cele mai multe like-uri câștiga.

Ce am obținut cu asta?

  • I-am forțat pe utilizatori sa vorbească despre poza lor se concurs și prin “sa vorbească” ma refer la faptul ca aceștia scriu prin messanger prietenilor despre concurs, le trimit linkul și ii roagă sa le dea un like la poza cu care participa.
  • Ii forțez sa facă asta mult tocmai pentru ca ii pun sa concureze unul împotriva celuilalt iar cei care vor sa câștige se vor agita sa obțină supremația like-urilor.
  • Folosesc mai multe poze de concurs (cele ale participanților) și cresc interactiunile pe toate postările și nu doar pe o postare unica de concurs ca și in cazul Like&Share deci obțin o mai mare interacțiune pe pagina.
  •  Evit sa folosesc #concurs tocmai ca sa nu de-a peste concursul meu vânătorii de premii cu conturi fake care oricum nu se vor transforma vreodată in clienți. Și dacă incep acest concurs pe Fb și văd ca nu are succes sau reacții prefer sa îl sponsorizez și sa îl fac public in rândul persoanelor care mi-ar putea deveni clienți.

Si mai am un pont. Dacă reușiți sa faceți un concurs care sa includă poze cu copii trimise/administrare de părinți ați dat lovitura. Asta pentru ca părinții participa excesiv mai mult dacă au ceva de câștigat pt copilul lor, in special faima.

Daca nu poate exista nici o conexiune între business-ul vostru și concursul pentru copii atunci încercați varianta propusă mai sus și măsurați rezultatele. Dacă aveți o idee buna de concurs, un mesaj captivant, grafica atrăgătoare și un premiu cel puțin corect care sa merite efortul s-ar putea sa nici nu mai aveți nevoie de buget de sponsorizare pentru ca ar porni singur.

Sursa foto: WordDream

Vrei sa afli mai multe sfaturi despre promovarea restaurantelor? Aboneaza-te la newsletter.

Numele tau (necesar)

Email (necesar)

By |2017-03-01T19:43:30+00:00februarie 7th, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment