Cum să dormi opt ore în patru?

Ai un stil de viață haotic? Dimineața abia te pui pe picioare iar seara nu poți să dormi cu toate că te rupe oboseala? Și eu aveam aceeași problemă până când am descoperit acestă formulă miraculoasă.

Stilul meu de viață mă epuiza înainte. Dimineața mă trezeam greu și întotdeauna întârziam la serviciu. Oricum rămâneam mult după ora 18 pentru că sunt o persoană productivă după amiaza. Ca urmare ajungeam seara târziu acasă. Un duș, ceva pizza comandată, vreo 4-5 episoade dintr-un serial și gata ziua. Adormeam pe la 4 dimineața. Credeam că starea mea se putea îmbunătăți dacă îmi puteam regla programul de somn. Sau, mai bine, dacă puteam găsi metoda să dorm 8 ore în 4.

Într-o altă noapte albă am cautat informații despre asta, în special în Asia, unde știam că locuitorii metropolelor traversează cam aceleași probleme ca și mine. Am găsit un forum pe care discutau corporatiștii despre un ceai care te ajuta să te odihnești în patru ore ca și când ai fi dormit opt ore. Simțeam că asta trebuie să fie soluția așa că m-am informat despre ceaiul respectiv ca să îmi dau seama că este făcut dintr-o plantă banală care se găsește din belșug în România. Il testez de mai bine de o lună și mă simt excelent. Simt că și cele patru ore de somn sunt prea multe. Nu mai am cearcăne, pielea îmi arată mai odihnită si partea cea mai bună e că mă pot concentra pe tot parcursul zilei. Așadar am decis să îți spun și ție despre ceaiul acesta.

Deci, vrei sa dormi opt ore în patru?

Man, cum dracu să dormi opt ore în patru? Ce ai? La ce te-ai gândit când ai dat click pe linkul ăsta? Știai în sinea ta că asta e imposibil dar nu te-ai putut abține. Știi în sinea ta că vei pierde câteva minute bune citind căcaturi de fiecare dată cand dai click pe un link cu teme din astea dar totuși o faci. Pe undeva ai speranța că poate descoperi cine știe ce minune care îți schimbă complet existența.

Te otrăvești zilnic consumând fake news pe internet. Uneori nici nu mai știi ce să crezi, uneori te riști și încerci tot felul de diete, votezi fără să te informezi obiectiv, comanzi produse online despre care speri să îți rezolve o problemă. Am o intrebare pentru tine. Tu în sinea ta, acolo adânc, ești convins atunci când iei o decizie în urma documentarii superficiale de pe net? Ești împăcat și știi sigur ca ai luat decizia bună sau te gândești că în cel mai rau caz îți vei spune: “măcar am încercat”.

“Măcar ai încercat” ăsta ți-a distrus ficatul cu pastile de slăbit sau diete absurde, te-a făcut să-ți blochezi cardul bancar care ți-a fost spart la o tranzacție nesecurizată, te-a făcut să-ți vinzi datele personale pe nimic,  te-a făcut ipohondru și medic totodată, te-a făcut să te cerți cu oameni dragi și să te înstrăinezi.

Gândește-te că îți puteam recomanda în articolul ăsta un ceai dintr-o plantă otrăvitoare sau una care să îți provoace o alergie. Te rog nu mai crede tot ce zboară pe internet. Aici nu mă refer doar la articole prin tot felul de publicații, mă refer și la postări care circulă pe Facebook și videoclipuri șocante. Îți garantez că un like nu valorează 1$ sau un share 5$. Nu salvezi viața nimănui dacă dai like&share, dimpotrivă, participi la diseminarea unor informații false care aduc beneficii doar celor care le-au creat.

Care sunt beneficiile unor fake news?

Sper că ai observat că pe orice site pe care intri să citești ceva șocant, incredibil sau miraculos sunt și o mulțime de reclame. Poate găsești interesantă o reclama și dai click sau poate dai click din greșeală. Cert este că de fiecare dată când dai click pe o reclamă din asta proprietarul site-ului care o afișează primește bani. Suma/click este mică, vorbim despre câțiva cenți. Tocmai din cauza asta e foamea asta vicleană de trafic. Intră mai mulți oameni pe un site, totalul de clickuri crește, implicit cenții se transformă in dolari, dolarii in sute și sutele in mii. Cum poți atrage trafic? Prin mizerii de fake news. Acum vei spune că tu nu dai click! Crede-mă ca dacă nu ai da tu click nu ar mai exista genul asta de conținut pe net.

Ce alte beneficii apar din fake news?

Hai să vorbim și despre postări pe Facebook. Știi postările alea cu o imagine cu un copil desfigurat in perfuzii bolnav de cancer și text prin care îți spune ca Mark Zuckenberg acorda 1$ pentru un like și 5$ pentru un share? Te fac sa crezi că dacă dai Like&share copilul ăla va primi de la Facebook echivalentul in dolari, bani pe care ii va putea folosi pentru o operație. Ei bine, genul ăla de postări atrage atenția. Cu cât este mai comentată o postare și distribuită cu atât mai mare este impactul acesteia și postările paginii sunt văzute de mai mulți oameni. Îți propun sa intri pe o pagină de genul ăsta și să vezi cum alte postări vând produse iar altele te duc pe site-uri cu reclame. Vrei să faci un bine pe bune? Bagă mâna in portofel și donează bani, nu like-uri!

Mai sunt postările alea la produse, de obicei cu imagini înainte și după, care aparțin companiilor de tip mlm. Ai văzut câte comentarii și like-uri au de obicei? Cum se găsesc unele(in special femei) să aprobe produsul și să spună că și lor le-a schimbat viața? Recent am aflat că se fac grupuri de persoane înscrise în aceste MLM și au reguli. Dacă postează una dintre ele celelalte trebuie să sară cu like-urile și comentariile în cel mai scurt timp. Cel mai trist este că cele mai multe dintre ele nu au folosit produsele alea și fac recomandări fără să le încerce în speranța de a atrage comenzi sau persoane noi in afacere.

Internetul a devenit un loc periculos pentru cei care nu știu să se apere sau să îl folosească. Internetul a devenit periculos pentru copii care pot cădea pradă unor provocări ce le pot pune viața in pericol, pot cădea prada întâlnirilor cu necunoscuți cu intenții dubioase  și multe altele.

Mickey Hash spunea la Webstock că a primit e-mailuri de la părinții copiilor ce îl urmăresc cu rugămintea să își cenzureze vocabularul și cu atenționarea că este responsabil de ceea ce îi învață pe copii. Dacă se întâmpla astfel de lucruri e pentru că unii simt că există un pericol.

Nu ma înțelegeți greșit! Nu sunt aici să judec pe nimeni. Și mie mi-a fost fraudat cardul pentru că am crezut că voi cumpara o husă de telefon. Asta e! De atunci sunt mai atentă. Da, uneori și eu mai dau click pe știri senzaționale, e o pornire ciudată pe care încerc să o stăpânesc cât pot de mult. Sper doar, ca citind asta să întelegi ce se întâmpla și, să faci și tu la fel.

Sursă foto: Pixabay

By |2018-10-06T12:01:28+00:00octombrie 6th, 2018|Marketing|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Iuli octombrie 7, 2018 at 7:56 pm - Reply

    Chiar ma intrebam de ce ar fi fost nevoie sa citesc aici despre metoda miraculoasa a somnului de 8 ore in 4, cand as fi putut-o afla dintr-o banala discutie cu tine! 🙂 Hmm… Eu nu prea dau click pe prostii din astea, dar iti dai seama cata incredere am in tine daca am intrat sa citesc?? 🙂

    • tiana octombrie 7, 2018 at 7:58 pm - Reply

      Aaaawwww apreciez încrederea, sper ca a meritat timpul investit inlectura

Leave A Comment