Ai zice ca nu e vreo filosofie. Dar hai sa îți dau câteva ponturi pe care sa le folosești de acum înainte, in caz ca nu faci deja asta, și sa compari ulterior rezultatele.
1. Primul și cel mai important lucru este constanța. E important sa postezi constant. Fa un angajament cu tine însuți și decide câte de des vrei sa postezi. Zilnic, de trei ori pe săptămâna, de luni pana vineri, indiferent ce alegi ai grija sa respecți acest program.
2. De unde știi ce vor fanii tai sa vadă? Ai spune ca observi numărul de like-URI și îți dai seama. Numărul like-urilor este un semn intr-adevăr dar dacă vrei sa faci lucrurile ca la carte intra in statistici pe pagina ta și vezi ce impact și ce reacții ai la fiecare postare din ultimele săptămâni. Vei vedea ca ai postări la care ai impact mare dar putine aprecieri. Asta nu inseamna ca nu le-a plăcut fanilor ci doar ca sunt mai scumpi la like. Grupează aceste postări in tipuri de postări și încearcă pe viitor sa oferi fanilor ceea ce își doresc. Poate fi conținut video, gif-uri, poze cu persoane, articole etc. Statisticile îți vor da răspunsul exact.
Aici însă mai am un pont pentru tine. Din totalul de conținut care mișcă pe Facebook 70% e amuzament, 20% informație și 10% vânzare. Asta e regula de aur de care ai face bine sa ții cont.
3. La ce ora sa postezi? Vezi tot in statistici câte persoane din cele care au dar like sunt active și la ce ore in fiecare zi. Astfel poți alege ora cea mai buna pentru postare.
4. Facebook nu afișează ceea ce postezi tu tuturor persoanelor care ți-au dat like. Dacă nu ma crezi uita-te la profilul tău unde ți se afișează toate paginile la care ai dat like și amintește-ți când ai văzut ultima data o postare de la o pagina anume. N-ai văzut de mult, îți spun eu. Vezi postările de la paginile unde dai like frecvent la postări sau comentezi sau deschizi linkuri. Gândește-te la asta atunci când postezi tu. Trebuie sa fie ceva care sa trezească o reacție din partea fanilor. Dacă ei îți dau like sau comentează vor vedea in continuare postările tale.
5. E important sa ai o grafica unitara pentru postările tale, astfel oamenii o vor recunoaște din multitudinea de postări ce le inunda zilnic newsfeedul. Și ai grija la ce dimensiune faci grafica, e important sa respecți dimensiunile standard Facebook ca sa îți arate pagina bine. Dacă nu ai prea mult timp sa dedici graficii poți crea un template in canva și îl poți refolosi . Canva are și aplicație pt mobil, cel puțin pt iOS.
6. Ultimul sfat care este la fel de important ca și primul este sa nu folosești pagina de Facebook ca un instrument strict de vânzare. Cine vrea sa cumpere ceva merge pe Olx nu deschide Facebook. Este o rețea de socializare așa ca socializează! Nu încerca sa vinzi, sa aștepți din partea fanilor doar banii pe produsele tale și sa nu dai nimic altceva in schimb. Folosește-te de Facebook pentru a informa, a educa, a amuza și in ultimul rând pentru a vinde. Vei câștiga astfel încrederea și simpatia fanilor iar vânzarea va veni de la sine.
Ps: In caz ca nu știai pe Facebook se pot programa postările. Asta ca sa nu ai scuze ca tocmai azi nu ai mai avut timp sa postezi 🙂
Spor la treaba!
Leave A Comment