Cum ar trebui sa arate un “homepage”?

O buna parte a activității mele este consultanta clienților care urmează sa își facă un website și frecvent avem discuția despre homepage.

Exista și in prezent o mulțime de site-uri care sunt construite după bunul plac al proprietarului fără sa țină cont sau sa aibă idee despre ce își dorește utilizatorul sa găsească pe site.

Ce ar trebui sa conțină homepage-ul?

Intotdeauna văd pagina de acasă ca și o vitrina a unui magazin, indiferent de ce vinde acesta. In acest caz ma pun in pielea potențialului client care privește aceasta vitrina și ma gândesc:

-vreau sa văd in vitrina unui magazin ca e deschis din 1994?

-vreau sa văd cine sunt proprietarii și cum de s-au gândit ei sa facă acest magazin, sa citesc un afiș mare despre istoria magazinului?

-vreau sa văd un afiș grafic(slider) cu imagini cumparate de pe Bigstock și sloganuri care nu spun mare lucru?

Nu oameni buni, nu vreau sa văd toate astea. Ma bucur ca e firma din 94 și apreciez motivația proprietarilor dar as vrea sa aflu despre asta după ce un produs îmi atrage atenția și nu înainte. As vrea sa văd in vitrina cele mai frumoase produse dispuse pe categorii poate ca sa înțeleg exact ce vinde magazinul asta și sa-mi fac o idee dacă mi-ar trebui ceva de aici. As vrea sa văd o invitație sa intru înăuntru pentru mai multe detalii, sa văd un număr de telefon in cazul in care ma grăbesc și prefer sa sun, as vrea sa văd imagini reale si nu cumparate. Pe scurt vreau sa văd din vitrina ce pot găsi înăuntru. Merit asta pentru ca m-am oprit din plimbarea mea in fata magazinului tău și investesc din timpul meu sa înțeleg ce vinzi tu.

Exact la fel e și cu pagina de acasă, trebuie sa afișeze informațiile relevante, secțiuni cu categorii de produse sau servicii ca sa înțeleg imediat ce face de fapt acesta firma. Este recomandat sa-i dam utilizatorului căile cele mai scurte spre informațiile care îl interesează încă din pagina de acasă și sa nu ne așteptăm ca va găsi el ce îl interesează in meniu. Site-ul trebuie sa fie intuitiv și expresiv. Este de obligația noastră sa îl ajutam pe utilizator sa navigheze prin site și nu sa lăsam la aprecierea lui unde vrea sa meargă. De asemenea este de obligația noastră sa-i arătam informații interesante pentru el și nu pentru ego-ul firmei( scuzele de rigoare pentru sinceritate).

Sursa foto: Typorama

By |2017-02-08T20:40:27+00:00decembrie 24th, 2016|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment