Cum a fost prima zi de Street Food Timisoara

Azi la 18:00 când “s-a sunat de ieșire” la birou, ca niciodată, am rupt ușa direct spre Street Food Timisoara. Nu m-a împins atât de mult curiozitatea ci foamea. Mă gândeam ca e locul perfect in care sa mănânc ceva gătit, bun și sa nu aștept o oră de când fac comanda.

La fel s-au gândit și alte câteva mii de oameni spre ghinionul meu așa ca mi-a luat ceva pana am găsit parcare printre străzile arhipline dimprejurul Parcului Rozelor. Deci primul sfat dacă vrei sa mergi la Street Food, du-te pe jos!

Am ajuns acolo și eram fascinată de toate standurile alea colorate, luminile din parc și marea de oameni. După ce mi-am revenit din euforie și am început sa ma plimb pe la expozanți in speranța ca voi face cea mai buna alegere culinară a început și partea mai puțin plăcută a experienței. Aleile erau destul de înguste pentru numărul mare de participanți așa ca înaintarea se făcea cu dificultate. Intr-un final am găsit ce vreau sa mănânc: paella. Doar ca nici la baie la fete la Untold nu era coada așa de mare ca la paella. Cât am stat la coadă am avut timp să mă gândesc la multe printre care și faptul ca trebuie sa fie foarte buna paella asta de sta așa multă lume la coada.

Ulterior mi-am dat seama ca peste tot erau cozile la fel de lungi. Am ajuns să îmi iau o paella, 25 de lei, portia mai mare decât era in stare sa mănânc, bunicică. Prietenul meu a stat alte 20 de minute la coada la un burger, 22 de lei, mediocru zice el. Apropo de burgeri și de curentul asta care a invadat România, m-am bucurat sa văd ca era și altfel de mâncare aici, sa văd diversitate și bun gust.

Despre expozanți

Merită să vizitezi Street Food măcar pentru a vedea standurile expozanților, unul mai creativ decât celălalt, cu identitate vizuala fiecare organizata pana in cel mai mic detaliu. Am văzut și prezenta unor sponsori importanți ca și Staropramen, Kauffland și Winston care au înfrumusețat parcul rozelor cu diverse zone de relaxare ai socializare.

Despre mâncare

Asa cum am spus mai sus exista diversitate. Am văzut multe preparate din peste și fructe de mare ceea ce m-a bucurat.  Am văzut și burgeri cu duiumul dar ma așteptăm la asta. Am văzut mâncare de toate felurile, ambalata frumos și expusă calitativ. Prețurile sunt destul de festival, așa cum e normal.

Despre muzica

Am doar cuvinte de lauda. E amplasată o scena cam sărăcăcioasă sa fiu sinceră, dar pe care am avut ocazia sa ascult muzica foarte buna, country, jazz, in general muzica foarte puțin comercială sau măcar reinterpretată.

Despre organizare

Cu toate ca parcul arată superb și luminile ii dau un aer romantic și boem cred ca locul festivalului ăstuia era in Piața Unirii. Adică ne-am cam jucat in picioare unii pe alții și asta nu-mi place sa văd la festivaluri, e chiar motivul pentru care le evit.

Una peste alta, hai ca a fost bine pentru început. Ma bucur sa văd ca se mișcă și Timisoara mai mult și ca ne da ocazii sa “ieșim mai des in strada” fără sa fie vreo ocazie politica.

Mai jos câteva imagini suprinse la eveniment.

By |2017-11-04T00:03:52+00:00septembrie 28th, 2017|Evenimente|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment