Cum a fost la nunți anul acesta – Partea II

Povestea merge mai departe! Ma refer la povestea nunților de anul asta despre care am început sa scriu aici. Parca am rămas la:

7. Nunta unui prieten bun care s-a organizat la Salon Gourmet  dar ca sa fie clară locația sa știți ca este fostul La Mania :). Aici am mâncat cele mai bune sarmale ever! Încep cu asta pentru ca de atunci acele sarmale au devenit termen de comparație pentru mine. Despre sala nu pot sa fac mari comentarii, e ok pentru o nunta de 150 de persoane. Tot aici am găsit cel mai bun candy bar din sezonul asta de la Core e Napoli. Deși muzica populară ne stătea deja in gât totuși a fost o formație foarte drăguța care a făcut lumea sa nu stea jos mai deloc. Fata asta pe cât e de mică de înălțime pe atât e de vioaie și emana doar buna dispoziție.

8. Intr-o alta sâmbătă după ce mi-am petrecut ziua alergând de la mall la make up și la coafor  am ajuns sa rămânem acasă cu ceva toxi infecție alimentara dar mereu cu speranța ca ma voi simți mai bine și vom ajunge totuși la nunta ce s-a ținut la Flonta. Mirele era un prieten bun de-a lui George însă din păcate singurul care a ajuns la nunta aia fost plicul.

9. Vara continua cu nunta prietenilor mei Cosmin și Oana organizata la Annes Events un loc ce oferă invitaților o spectaculoasa curte cu mobilier de grădina exact ca in filmele lui Woody Allen, un aer romantic și libertin. Tot aici am văzut in baia femeilor un corner cu chestii de care ai putea avea nevoie gen parfum, deodorant, ac și ața de cusut, tampoane și alte chestii pentru femei…free of charge :). Aceasta a fost una dintre nunțile unde chiar m-am distrat, lucru resimțit a doua zi in febra musculară. La nunta asta am văzut și un dans al mirilor decent și adaptat prezentului care a stârnit emoție, amuzament și in final prezenta invitaților pe ringul de dans. Mi s-a cam acrit de blues-uri siropoase…

Piesa de rezistența a acestei nunți a fost însă DJ-ul de la 80’s Pub. Eu nu credeam ca un DJ poate sa facă invitații sa se distreze in asemenea hal și mai ales pentru atâtea ore. Tipul asta ne-a trecut printr-o grămada de genuri muzicale pe care rareori le întâlnești la o nunta.

10. Nunta asta organizata la Venue a fost ceva la care nu ma așteptăm. Despre locație pot sa spun ca este preferata mea din tot ce am văzut și spun asta după ce am observat atenția la detalii pe care nu am regăsit-o in alte locuri. Oamenii ăștia au pus boxe la baie ca sa nu pierzi vreun moment important și au izolat fonic atât de bine sala încât dacă stăteai afara la Țigara chiar te înțelegeai cu interlocutorii tai. Aici a cântat Tinu Vereșezan destul de decent, Aca Cirkovic care este un geniu și cel cu care mergi la sigur dacă vrei muzica sârbească și … Trupa Feelings tocmai de la Bacău. Deci astia mi-au demontat tot ceea ce credeam despre nunta cu banduri. Nu-mi plac nunțile cu banduri și dacă citești asta și nu ești de acord cu mine stai sa-i vezi pe băieții ăștia. Dintre toți muzicanții pe care i-am văzut pe la nunți ăștia își merita fiecare leu și vorbim de o suma asemănătoare cu onorariul Andreei Voica. Ceea ce mi-a plăcut la ei e ca au repertoriu variat și reinterpretat, amesteca refrenul unei piese cu versurile alteia, cânta in diferite limbi, se duc între oameni, au coregrafii și costume pentru fiecare calup și, mai important decât orice, se vede ca le place ceea ce fac si ca o fac cu drag. Cheful s-a spart la 7 dimineața la insistentele soacrei mari. Singurul care m-a mai ținut treaza pana la ora asta a fost Armin van Burren la Untold.  Da, a fost nunta la care m-am distrat cel mai tare din sezonul asta.

11. Nunta prietenului meu Vio s-a organizat la Restaurant Majestic in Sacalaz. Dintre toate evenimentele sârbești asta a fost cel la care m-am distrat cel mai tare. Au foat doua elemente cheie care se pare ca asigura distracția toată noaptea: Aca Cirkovic și țuica de gutui de la sârbi. Muzica a fost exact așa cum o știam și de la alte petreceri, întotdeauna depasindu-mi așteptările. A doua formație l-a avut ca solist pe Nelu Blidariu. Cu toate ca m-am saturat pana peste cap de muzica populară omul asta reușește sa ma binedispună, e amuzant in felul lui și poate tine o petrecere. Una peste alta și aici am fost cu prietenii mei cei mai distractivi așa ca nu avea cum sa nu fie o nunta de excepție.

12. O alta nunta mult așteptata a fost a prietenului lui George. Am așteptat așa mult eventul asta pt ca acolo urma sa cânte tocmai Holograf. Totul s-a întâmplat la Flonta unde mi-au plăcut mai multe lucruri. Cel mai tare mi s-a părut faptul ca înăuntru era petrecerea oficială iar afara era o scena unde mixa un dj minimal de foarte buna calitate. Wow! Tot aici am văzut un bar făcut din gheata. Cu toate ca nu sunt amatoarelor genului, Wow! Afara era și un corner cu înghețată de diferite arome, super idee. Barul de fructe și de dulciuri era imens, nici nu știai ce sa alegi, ce mai… Per total: definiția opulentei. Îmi amintesc și ca am fost impresionata de ceva elemente din aperitiv, combinații de carne și fructe pe care nu le-am mai gustat, deci felicitări bucătarului.

Cu toate ca la nunți cel mai așteptat moment al serii este dansul mirilor sau tortul (după caz) aici a fost concertul Holograf. Ma așteptăm sa fie ușor diferit…dar a fost literalmente un concert in care zeii cântau pe scena și muritorii transmiteau live pe Facebook… Da oamenii sunt tari, a fost o plăcere sa-i ascult dar ma așteptăm sa interacționeze mai mult măcar cu mirii. Oricum asta cred ca a fost nunta cea mai atent organizata.

13. Sezonul s-a încheiat cu nunta prietenei mele din copilărie. Povestea ei e foarte drăguța. S-a mutat in China cu jobul unde a cunoscut un rus cu care locuiește acum in Grecia și pe care l-a adus in România sa-l ia de bărbat. Asta e exemplu perfect care demonstrează cât de mică e lumea, la propiu. Nunta s-a ținut la Domeniul Lupas lângă Arad.  Cu toate ca sala nu m-a impresionat grădina care împrejmuiește locația este superba.  Aici am văzut cele mai frumoase aranjamente florale de un bun gust ieșit din comun. Gusturile prietenei mele au fost reprezentate in cel mai mic detaliu afisand însă și experiența și viziunea artistica a florarilor. Petrecerea a fost una tradiționala.Tot aici am văzut pentru prima data un fel de MC (vornic parca-i zice) la casa miresei care a urmat ritualul de negociere cu mirele ca la carte. Totul a fost presărat cu momente de amuzament și emoție totodata. Slujba de la biserica a fost impresionanta prin numărul mare de preoți prezenți, peste 10 iar la petrecere a cântat toată noaptea Puiu Codreanu care se descurca mai bine sa cânte decât sa vorbească cu mirele in engleză :). (Am strâns ceva perle in seara aia). A fost foarte drăguț sa văd invitații mirelui din Rusia și de prin Asia ca s-au băgat sa danseze pe muzica populară românească (doi la stânga doi la dreapta, nu era mare filosofie) dar imaginea lor printre romani m-a făcut sa văd diversitate culturală in cea mai frumoasa forma a ei.

Cam asta a fost rezumatul nunților de anul acesta. In următorul articol revin cu concluziile 🙂

By |2017-11-04T00:03:06+00:00octombrie 24th, 2017|Evenimente|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Nati octombrie 26, 2017 at 3:45 pm - Reply

    Foarte frumos ai descris pe scurt tot ce ai observat. Felicitări!

Leave A Comment