Cum a fost la Limits, un spectacol pentru adulti

Tocmai ce m-am întors de la circ. E pentru prima data când merg la circ pentru ca nu accept ideea ca animalele sunt folosite in astfel de spectacole. In acest spectacol de circ contemporan însă nu s-au folosit animale deloc, motiv pentru care am zis ca trebuie neaparat sa merg.

Asadar am avut ocazia sa văd o reprezentatie a celor de la Cirkus Cirkor plina de emotie, muzica excelenta si mai ales cu un mesaj puternic: migratia.

E interesant sa vezi cu alti ochi situatia miilor de oameni care au fost nevoiti sa isi paraseasca casele datorita razboiului, tu care traiesti intr-o tara ce iti ofera siguranta.

Despre mesaj

Acest spectacol are ca tema situatia refugiatilor si este ca un apel de desteptare asupra pericolului prezent in Orient. Arata situatii exemplificative prin care au trecut si trec in continuare oamenii care isi doresc sa lupte pentru viata lor si sa ajunga intr-o zona sigura. Metaforele folosite in acest show iti trezesc sentimente tulburatoare de la compasiune la teama. E un spectacol despre limitele pe care credeam ca le avem dar pe care observam ca le depasim constant. E despre increderea pe care o avem in oameni chiar daca nu ii cunoastem.

Si daca acum te gandesti ca tu nu ai incredere in oameni aminteste-ti ca ai asteptat chiar azi la semafor, ca pieton,  culoarea verde si ai avut incredere sa treci prin fata a cel putin doua masini a cate o tona jumate fiind sigur ca vei ajunge pe partea cealalta a trotuarului in siguranta.

Am vazut un mesaj puternic despre lupta pentru supravietuire, despre depasirea dificultatilor in echipa acceptand ajutorul oamenilor si mai ales despre drama pe care esti nevoit sa o depasesti pentru a-ti indeplini obiectivul, in cazul refugiatilor acesta fiind supravietuirea. Toate acestea au fost prezentate cu blandete, uneori cu umor si alte ori cu forta.

Despre muzica

Mi-a luat ceva timp pana sa imi dau seama ca aproape toata muzica din acest spectacol este live, sustinuta de o singura persoana, un barbat plapand cu o voce incredibila care stapanea cu succes vioara, orga, tobele si alte instrumente improvizate. Tipul asta chiar merita sa platesti bilet pentru a-l vedea.

Despre acrobatii 

Oamenii astia cred ca nu au coloana vertebrala 🙂 (la propriu vorbind). Lasand gluma la o parte pot sa spun ca in toate acrobatiile i-am vazut pe acesti artisti cum isi imping limitele tot mai departe. Unele dintre ele m-au facut sa le tin degetele incrucisate in speranta ca vor ajunge la sol fara oase fracturate. Cu toate ca nu sunt o consumatoare a artei contemporane (pentru ca nu o inteleg in multe dintre cazuri) aici pot sa recunosc munca si talentul de care dau dovada acesti tineri incredibili cu o energie care te lasa fara cuvinte.

Despre spectatori

Am ramas placut impresionata de numarul mare de spectatori prezenti la aceasta reprezentatie, de felul in care au interactionat rapid cu artistii si cel mai mult m-au impresionat minutele in sir de aplauze de la finalul show-ului. La pauza dintre acte ma plimbam printre oameni si auzeam doar laude la adresa spectacolului. Ma bucur sa vad ca Timisoara este consumatoare de evenimente culturale si asta ma face sa astept cu nerabdare anul 2021.

Revenind la titlul articolului, da, este un spectacol pentru adulti. Cu toate ca au fost destui copii in sala nu cred ca un copil de poate bucura de asa o experienta si cu certitudine nu poate intelege mesajul.

Asa ca va incurajez sa lasati copii acasa si sa vedeti daca mai gasiti bilete pe Eventim pentru spectacolul de Duminica, 25 Noiembrie, ultima reprezentatie a celor de la Cirkus Cirkor de la Sala Olimpia.

Sursa foto: timisoara2021

By |2017-11-25T11:57:44+00:00noiembrie 25th, 2017|Evenimente|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment