Cum a fost la Arad Open Air?

Gata, m-am întors de la festival după trei zile în care am dormit mult mai puțin decât mi-ar fi prins bine. Puținul timp de odihnă din weekendul ăsta e semnul clar că m-am distrat excelent. Ca dovezi mai am și pozele și videoclipurile ce mi-au umplut memoria telefonului.

Trebuie să recunosc că m-am întors plăcut impresionată acasă. Cu toate că iubesc Aradul nu aveam așteptări prea mari de la festival. Sincer mă așteptam să fie ca la zilele orașului, ca și concertele din fața primăriei, cu o tarabă de mici și bere la draft și o scenă pe care se perindă agale artiștii. N-a fost așa. M-am bucurat să văd food truck-uri cu mâncare variată, suficiente baruri încât să nu stai o eternitate la coadă și să poți plăti cu token ca să îți eficientizezi timpul. Faptul că la final nu puteai schimba tokenurile în lei nu a fost chiar plăcut dar ma consolez cu gândul că le voi cheltui anul viitor. Dacă ar fi fost tokenuri personalizate le-aș fi putut vinde pe olx sau ebay câțiva ani mai târziu când ar fi ajuns Open Air mai celebru decât Tomorrowland.

Revenind cu picioarele pe pământ simt ca festivalul ăsta are potențial. Nu neaparat ca Tomorrowland dar sper să ajungă macar la nivelul Untold sau “ceva care să placă la toată lumea” . Deocamdată scena arata binișor, spectacolul de lumini a fost comparabil cu cel al oricărui festival mare de muzică, sunetul se auzea impecabil iar vibe-ul oameni buni, vibe-ul era extraordinar. Oamenii se distrau si dansau cu o energie atât de mare de parcă nu ar mai fi făcut asta  niciodată.

În prima seară Vanotek și Nervo au făcut un show de zile mari. A doua seară nu părea promițătoare însă Atb s-a întrecut pe el…cu mult. Nu îl credeam în stare să mai facă atmosferă si nu sunt cel mai mare fan al trance-ului  dar tipul a adunat cam 13 000 de oameni dornici de distractie. În a treia seară izul a fost mai mult spre concert de primărie așa cum credeam că avea sa fie tot festivalul însă chiar și atunci m-am simțit excelent. Goran Bregovic si Wedding and Funeral Band împreună cu 30 000 de oameni au cântat și au sărit timp de două ore în care  trompetele răsunau puternic în bataia vântului de pe aeroport. Și asta a fost doar pe Main Stage.

La Captain Stage și la Hangar se umplea de lume în fiecare seară spre miezul nopții și se golea la răsărit. Muzica a fost demențială și vibe-ul pe măsură. Cred că party-uri cu dj de pe cele două scene ar anima viața arădeană daca s-ar întâmpla mai des.

Una peste alta mai sunt detalii de îmbunătățit pe anul viitor dar faptul ca s-au strâns 30 000 de oameni în Arad la un festival de muzică și ca s-au distrat civilizat până în zori e semn bun. Și acolo unde încap 30 000 de suflete încap și 100 000. Un mare bravo pentru curajoșii care au organizat totul și pentru cei care au fost acolo în fiecare dintre cele trei seri. Să ne vedem cu bine la următoarea ediție.

By |2018-09-17T19:38:02+00:00septembrie 17th, 2018|Evenimente|3 Comments

About the Author:

3 Comments

 1. Mirela septembrie 17, 2018 at 8:19 pm - Reply

  BIG LOVE!!! Ma bucur pt Arad! AOA a depasit asteptarile si nici nu concep ca festivalu’ asta sa nu se repete in fiecare an si sa nu creasca! Poate in felul asta mai indraznesc si altii, in alte orase sa organizeze festivaluri si asa ne cunoastem si ne promovam tara frumos! Ati strans oameni din toate colturile tarii – din Bucuresti am venit vineri si m-am intors azi cu aceeasi oameni. 🙂
  Mi-au placut cuplurile venite cu copiii si mi se pare foarte frumos sa poti sa le arati live ca oamenii se pot aduna sa se bucure de ceea ce-i uneste civilizat, fara diferente si fara ura! La anu’ vin cu fi’mea! 😉
  Va multumesc pt invitatie! HAD A BLAST! Oameni faini la voi acolo si inca n-am apucat zilele astea sa ma vad cu toti!
  Am pastrat un token si vreau sa-l folosesc neaparat anul viitor!
  See you next time! xoxo

  • tiana septembrie 19, 2018 at 4:24 pm - Reply

   Mă bucur să aud că ești atât de încântată și clar sper să ne vedem anul viitor împreună cu fetița ta! xoxo

 2. Frăteanu septembrie 21, 2018 at 11:32 pm - Reply

  Subscriu! Un singur minus am descoperit, Nu personal, ci discutând cu mai multe persoane locale, cu scurt timp înaintea festivalului: costurile. Preţul biletului pt toate cele trei zile a fost OK…dar mulţi au avut in plan să participe doar la una din zile. Cu toate că şi mie mi s-a părut un pic pipărat să dau 100 lei pt o singură zi, comparativ cu 120-180 lei care am dat pt AC/DC sau Bon Jovi in Bucureşti (unde au fost cca 70.000 de participanţi) ,dar nu am ezitat . Din păcate încă pt mulţi e o suma putin cam mare. Nu judec, spun doar ce am auzit de la alţii. In rest…impecabil organizat festivalul.

  Way to go Tia cu blogu’! Printre puţinelecare au conţinut de calitate!
  Best wishes,
  FrĂteanu

Leave A Comment