Concurenta online vs. Concurenta offline

Pentru proprietarul unei afaceri e destul de clar cine este concurenta sa. Ce înseamnă concurenta atunci când vorbim de poziționare pe motoarele de cautare? Cu totul altceva fata de concurenta reala!

E poate mai greu de explicat si totodata de înțeles ca in realitate te lupți cu alte firme din domeniul tău de activitate pentru a cuceri același public ținta iar in online totul e diferit.

Pentru ca pe motoarele de cautare lupta se da între link-uri si deci între rezultate si clasarea acestora.

Deseori când trebuie sa fac o oferta pentru SEO explic clientului ca trebuie sa vedem ce înseamnă concurenta pe anumiți termeni cheie iar uneori mi se raspunde ca oricum concurenta nu are site, prin urmare nu considera ca exista concurenta.

De fapt concurenta este orice link fie ca este site-ul unei firme din același domeniu ca si tine dar din alt oras, fie un forum, fie un articol dintr-o revista sau un rezultat pe rețelele sociale, pagini aurii si alte motoare de acest gen, un link care apare înainte site-ului tău la căutarea unor termeni cheie.

Astfel studiu este ceva mai complex decât raportarea la principalii concurenți reali. Chiar daca pare absurd, pana si discuția interminabilă pe un forum poate fi o concurenta. Nu pentru ca ar da cineva click pe linkul respectiv ci pentru ca site-ul tău poate fi in paginile in care nimeni nu mai ajunge tocmai datorită rezultatelor oarecum nerelevante pe care le afișează motoarele in prima pagina.

Tocmai din acest motiv seo este un serviciu foarte important, e ca si combustibilul la o mașina. Degeaba îți cumperi o mașina frumoasa, daca nu-i pui benzina va rămâne in garaj si nu o va vedea nimeni.

By |2017-02-05T22:15:28+00:00octombrie 16th, 2016|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment