Cine îți poate recomanda restaurantul?

Da știu ca ție îți vin clienții pe recomandare dar știi cum se spune: un client mulțumit te recomanda altuia în timp ce unul nemulțumit te denigrează in fata altor zece potențiali clienți. E in natura noastră sa criticam mai aprig decât sa lăudam ceva calitativ. În acest caz clienții ce pot veni din recomandare unuia care ți-a călcat pragul sunt destul de putini motiv pentru care trebuie sa îți aduci tot mai mulți clienți care sa te recomande la rândul lor.

Asta pentru că coeficientul de influența al unui client simplu este destul de mic de obicei. Deci cine ar trebui sa te recomande? Răspunsul logic ar fi sa te recomande o persoană cu influența. Găsește o persoană cu influența în orașul tău și invit-o la restaurant. Dacă ai vreo vedeta prin preajmă care își poate da un check in la tine asta va atrage și alți clienți care fac parte din rețeaua ei de follow-eri. Dacă însă nu cunoști o asemenea persoana poți apela la un blogger cunoscut din orașul tău. E destul de ușor să afli care sunt influencerii din urbea ta și ii poți invita la restaurant pentru a-ți scrie o recenzie. Atenție însă că de obicei bloggeri își spun părerea obiectivă în recenzii, deci acordă-le suficientă atenție. Un alt website cu mare influența în comunitatea gurmanzilor și nu numai este  Foodcrew. Aceștia s-au remarcat în timp pentru tonul strict obiectiv pe care îl au în critica restaurantelor și a preparatelor. Tocmai asta le-a adus credibilitatea in rândul cititorilor care apreciază articolele acestora atunci când decid sa aleagă un restaurant. Poți lua legătura cu ei pentru recenzia restaurantului tău.

Indiferent ce persoană cu influența alegi, dacă aceasta îți va crea o recenzie pe blogul sau pe orice rețea de socializare, vei avea succesul asigurat. Coeficientul de influența al unei asemenea persoane îți va aduce mai mulți clienți într-un timp scurt, care te vor recomanda mai departe la rândul lor. Mai ales atunci când schimbi ceva in restaurant, că ai renovat sau ai mai deschis o anexa, o terasă sau ai schimbat doar meniul, e momentul oportun să colaborezi cu un influencer din orașul tău pentru a răspândi cât mai repede vestea.

Sursa foto: WordDream

By |2017-03-13T21:17:45+00:00martie 13th, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment