Cele 7 ingrediente online pe care orice restaurant ar trebui sa le aibă

Lucrez de ceva timp cu restaurante, am testat diverse metode și instrumente și am reușit sa compun o lista de minim 7 ingrediente pentru o prezenta online de succes.

1. Prezenta pe Google Maps. Înainte de orice alta acțiune este foarte important sa găsim restaurantele pe Google Maps. Asta aduce rezultate sigure măsurabile in apeluri, vizite și branding. Mai multe despre asta găsești aici.

2. Un website optimizat pentru mobil. In prezent peste 50% din traficul online vine de pe mobil ceea ce înseamnă ca dacă nu ai un astfel de site poți pierde 50% dintre cei care ți-ar putea ajunge in restaurant.

3. SEO pentru website. Te va ajuta sa îl poziționezi pe prima pagina la căutările pe Google. Rezultatele apar in câteva luni de la efectuare așa ca dacă încă nu ai făcut asta pentru site-ul tău e timpul sa începi.

4. Poze profesionale. Ai nevoie de un set de imagini profi atât la preparate cât și la locație. Le vei putea afișa pe site, pe rețelele sociale și chiar in meniu. Și trebuie sa fie profesionale pentru ca o imagine face cât 1000 de cuvinte.

5. Rețelele sociale. In funcție de publicul căruia te adresezi alege cea mai potrivită rețea socială (in România bătălia se da între Facebook, Instagram și Snapchat). Vei putea păstra legătura cu fanii mai ușor și vei putea trimite informații utile, de exemplu ce ai la meniul zilei, ce evenimente organizezi și multe altele.

6. Email Marketing. Te ajuta sa îți construiești o baza de date de abonați sau clienți cărora sa le trimiți prin email (sau mai nou push notifications) detalii despre oferte, evenimente sau preparate noi. Te ajuta la fidelitatea clienților și creșterea numărului de vizite ale acestora in restaurant.

7. Un analytic ca la carte. Dacă depui tot acest efort este imperios necesar sa măsori rezultatele. Cu ajutorul unui cod de Google Analytic poți măsura traficul de pe site, vârsta, locația și interesele utilizatorilor și vei știi dacă ceea ce faci îți aduce rezultatele dorite sau dacă e cazul sa schimbi ceva.

Sa zicem ca dacă pornești cu acest pachet in online vei simți imediat beneficiile unei prezente online măsurată intr-un număr mai mare de clienți.

Sursa foto: WordDream

Vrei sa afli mai multe sfaturi despre promovarea restaurantelor? Aboneaza-te la newsletter.

Numele tau (necesar)

Email (necesar)

By |2017-03-01T19:42:49+00:00februarie 17th, 2017|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment