Ce este o conversie?

Probabil că ai auzit de termenul ăsta până te-ai săturat. În reclamele care te urmăresc pe Facebook, în cursuri online, pe la conferințe, toată lumea vorbește despre conversii. Am observat însă că mulți nu înțeleg termenului în totalitate așa că sper ca acest articol explicativ  să fie bine-venit.

Conversia e ceva ce îți dorești și asta știe toată lumea. E ca și câștigul la lotto. Toți își doresc asta. Hai să luăm tocmai acest exemplu și să îl analizăm.

1.Vreau să câștig la lotto = definirea conversiei

Primul aspect important este să știi exact ce îți dorești. Dacă ai un shop online îți dorești comenzi, dacă prestezi servicii îți dorești lead-uri, dacă vinzi cursuri îți dorești înscrieri la newsletter în prima fază, dacă nu ai un restaurant îți dorești comenzi telefonice și așa mai departe. Așadar gândește-te bine la ce îți dorești, dacă lucrezi cu mine ai toate șansele să ți se întâmple 😁 (Gata cu modestia, promit!)

2. Știu ce numere voi juca la lotto = setarea conversiei

După ce știi exact ce vrei urmează să găsești varianta prin care să se întâmple asta. Cea mai simplă variantă este să creezi un obiectiv de conversie într-un cont de Google Analytics. Aici vei determina dacă conversia ta este un clic pe un buton, accesarea unei pagini, o vizită de o anumită lungime temporală pe site etc.

3. Îmi iau bilet la lotto = instalarea conversiei

Foarte important acest pas dacă vrei să vezi de unde îți vin conversiile. Acum trebuie să finalizezi obiectivul de conversie în Google Analytics sau să incluzi pixelul de Facebook pe site sau sa adaugi codul de Adwords etc. Ps: testează să vezi dacă merge!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că deja știi ce vrei și știi și ce îți îndeplinește dorințele.

Ok, te-ai pregătit dar vezi că rata ta de conversie este aceeași cu rata de câștig la lotto atunci când joci un singur bilet cu numere consecutive. Ce faci mai departe

*Îți optimizezi site-ul ca pe viitor să ajungă pe prima pagină în Google

*Îți creezi profilul precis al clientului tău și vezi dacă îl găsești pe vreo rețea de socializare

*Dacă răspunsul e afirmativ la întrebarea de mai sus atunci creezi campanii pe rețeaua respectivă

*Vezi ce cuvinte cheie caută potențialii tăi clienți pe Google când vor servicii si produse ca ale tale și începi o campanie pe Google

Investește aceași sumă de bani într-o lună în ambele campanii și vezi unde ai costul pe conversie mai mic ca să poți continua pe viitor cu cea mai bună variantă.

În linii mari cam asta e treabă cu conversiile. Ține cont de pasul trei când te apuci de treabă ca să îți poți măsura activitatea. Primul pas să câștigi la lotto e sa joci. Hai, spor la conversii!

Sursa foto: Pixabay

 

By |2018-11-27T19:08:35+00:00noiembrie 27th, 2018|Marketing|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment