Am fost la ziua Timișorenei. A împlinit 300 de ani!

Începută în 1718, odată cu înființarea primei fabrici de bere de pe teritoriul României la ordinal Principelui Eugeniu de Savoya, povestea celei mai îndrăgite beri din România merge mai departe.

În cadrul seriei de momente aniversare organizate cu ocazia împlinirii a 300 de ani de tradiție în arta fabricării berii din România, Timișoreana a adus în această săptămână în Timișoara 5 caravane și mai multe activități surpriză în diferite locații din oraș, de care s-au bucurat câteva mii de timișoreni.

Caravana “Timișoreana – Drumul butoaielor” care a început în luna august să îi cinstească pe românii din peste 50 de orașe ale țării, a ajuns în această săptămână în Timișoara.

Pentru a marca 300 de ani de la înființarea primei fabrici de pe teritoriul României, Timișoreana a continuat seria evenimentelor aniversare din Timișoara, începută în luna mai a acestui an și a pregătit pentru timișoreni 5 caravane, care s-au aflat în mai multe locuri din oraș, în perioada 26 – 27 septembrie:
– Shopping City – intrarea de la Carrefour;
– Iulius Mall – Curtea de Onoare;
– Platou Bega – lângă magazinul Bega;
– În Piața 700 – în proximitatea clădirilor City Business Centre și
– În Complexul studențesc – pe aleea studenților.

”Caravanele Timișoreana au parcurs deja jumătate din țară și s-au reunit în această săptămână aici, în Timișoara, locul în care acum 300 de ani a început frumoasa poveste Timișoreana. Peste 10 generații de maeștrii berari și timișoreni au dus mai departe tradiția Timișoreana pe care, în aceste zile, ne-am dorit să o celebrăm așa cum se cuvine. I-am cinstit pe timișoreni, și împreună am sărbătorit cei 300 de ani în care povestea a mers mai departe”, declară Iulia Dobre, Senior Brand Manager Timișoreana.

De-a lungul celor 300 de ani de existență a uneia dintre cele mai moderne fabrici de bere de pe teritoriul României, au avut loc mai multe evenimente de referință. Cu investiții și noi tehnologii, fabrica de bere din Timișoara a avut parte de o evoluție notabilă, cuantificabilă și de o creșterea vânzărilor, ajungând și menținându-se în topul preferințelor consumatorilor români, de peste 10 ani.

Cei 300 de ani de existență sunt sărbătoriți pe tot parcursul anului 2018, atât prin activități și campanii, cât și prin reclame dedicate, o serie de ambalaje cu logo-ul aniversar, dar și o serie de proiecte speciale.

DespreTimişoreana

Fabricată încă de la 1718, berea Timişoreana aduce cu sine experienţa şi tradiţia maeştrilor berari ce şi-au lăsat amprenta peste ani. Timişoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718.

De-a lungul timpului, gustul său inconfundabil a fost recunoscut de specialişti – distincţii foarte vechi atestă acest lucru: bronz la expoziţia din Budapesta (1855), argint la expoziţia din Timişoara (1891) sau Grand Prix-ul expoziţiei din 1908.

În ultimii ani, Timişoreana a fost premiată cu aur şi distincţia Champion Lager Trophy în 2007 şi cu argint în 2008 la Australian Internațional Beer Awards, al 2-lea concurs ca importanţă din lumea berii, iar la World Beer Championship în Statele Unite, a primit medaliile de argint (2007 şi 2008).

Despre Ursus Breweries
Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Asahi Super Dry, Pilsner Urquell, St. Stefanus, Azuga Nepasteurizată şi Stejar. Pentru mai multe informații despre Ursus Breweries și programele sale, vă rugăm să vizitați:www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro.

Despre Asahi
Asahi Group Holdings este o afacere globală, cu operaţiuni în peste 100 de ţări din întreaga lume, în domenii precum producţia de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare. În industria berii, Asahi deţine un portofoliu diversificat, care include mărcile simbol Asahi Super Dry, Peroni Nastro Azzurro şi Grolsch. În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings Ltd. a finalizat achiziția fostelor operaţiuni de afaceri și mărci deţinute de SABMiller în Europa Centrală și de Est – care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operaţiunile de export din Europa şi Coreea de Sud. Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie funcţioneaza sub numele de Asahi Breweries Europe Group (ABEG).

Sursa foto: www.beretimisoreana.ro

By |2018-09-28T20:16:43+00:00septembrie 28th, 2018|Evenimente|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment