Instagram câștigă tot mai mult teren in România iar plaja de vârstă a utilizatorilor se extinde. În prezent 60% dintre utilizatori sunt cu vârsta cuprinsă între 24 și 45 de ani.
Observ că tot mai mulți oameni din lista mea de prieteni migrează de la Facebook la Instagram. Și eu am făcut asta în mare parte pe contul personal. Continui să activez pe Facebook datorită naturii jobului. În rest mă simt mai bine acolo, poate pentru că am mai mult control al newsfeedului.
Cert este că Insta stories imi ocupă o parte bună a dimineții la cafea și a serii înainte de culcare. Oamenii comunică mai ușor atunci când nu există presiunea faptului că postarea va rămâne online. Brandurile comunică mai mult în acest fel iar presiunea perfecțiunii din partea userilor e mai mică așadar comunicarea devine mai umană.
Probabil că ai observat și tu asta, iar dacă nu ai studiat cu atenție măcar ai auzit că toți marketerii recomandă comunicarea de tip story. Așadar, tu ce ai putea posta în story-ul firmei tale? Vezi mai jos câteva idei mișto inspirate din conturile unor branduri.
Poți posta produse și te poți folosi de funcția swipe up pentru a-ti trimite userii pe site, poți reposta stories de la fanii tăi sau poți face videoclipuri scurte. Mă gândesc că lucrurile astea le știi deja așa că trecem la treburi mai serioase, doar nu te-am făcut să dai click pe articolul ăsta ca să îți pierd timpul cu generalități.
1. Tutoriale
Poți crea rapid tutoriale foto sau video de utilizare a produselor tale. Fiecare story reprezintă un pas. Începe cu un story în care precizezi ce vor învăța userii în tutorial și din câți pași e format.
2. AB testing
Te poți folosi de Insta Story să testezi preferințele fanilor tăi. Crează un colaj cu două imagini și adăuga un sondaj cu două variante de răspuns, în cazul nostru A si B.
3. Întrebări și răspunsuri
Fie că vrei răspunsuri la o întrebare sau idei din partea fanilor tipul acesta de postare îi face pe cei ce te urmăresc să interacționeze cu brandul tău. Începe cu un story cu întrebarea și continuă cu alte reposturi ce conțin răspunsurile fanilor.
4. O succesiune interactivă
Folosește o imagine inițială și îndeamnă utilizatorii să atingă ecranul pentru a vedea cum evoluează. A doua imagine conține aceași grafică ca și prima cu un element în plus, fapt care continuă si la următoarele. Așa îl faci pe utilizator să se uite la tot setul de stories.
5. Screen recorder
Îți poți înregistra ecranul telefonului în timp ce le arăți utilizatorilor cum sa descarce un pdf sau cum sa foloseasca un voucher sau cum să editeze o poză cu o aplicatie, sau cum se joacă un anumit joc, sau cum să comande ceva sau orice ți se pare ție că ar fi interesant pentru fanii tăi. Vezi exemplu pe linkul de mai jos.
5AAAE92F-C24F-4194-8DF1-6D679DFA14F1
sursa foto: Instagram & Pixabay
Leave A Comment