Vreau o casă responsive

Lucrez în marketing online de câțiva ani așa că inevitabil am început să sesizez chestii legate de user experience și în afara online-ului. Am început să fac asocieri în diverse situații reale comparându-le cu mediul online. Mi-am dat seama de asta cel mai mult în momentul în care am început să mă informez despre ce înseamnă construcția unei case. Mă gandeam că îmi doresc o casă responsive care să își schimbe înfățișarea în funcție de parametrii. Căutând pe net idei care să corespundă pretențiilor mele am găsit casa-evantai, invenția unui profesor din Iași. Aceasta poate fi considerată în mod cert o casă responsive.

Acum că știam exact ce îmi doresc am făcut o căutare pe Google, „proiecte case„ pentru că avea nevoie de cineva care să îmi facă un proiect de casă așa cu visam eu. Deși nu mă așteptam să găsesc mare lucru am dat peste site-ul celor de la Aia Proiect care aveau printre proiectele lor o casă de tip container destul de asemănătoare cu ce îmi doream eu. Încă nu am găsit un proiect de casă exact așa cum îmi doream eu așa că eram sigură că am nevoie de o soluție pe măsura. Am văzut că fac și proiecte personalizate ceea ce mă încânta. Cred că soluțiile personalizate sunt cea mai mare dovadă de profesionalism și pot aduce cea mai mare satisfacție. Exact la fel e și în proiectele de website-uri construite pe necesitățile clienților.

În timp ce continuam căutarea ideilor despre casa mea responsive mă gândeam că o voi putea muta atunci când vreau să petrec un timp și în alt loc. De exemplu de la 1 Mai până la 1 Octombie aș putea să ocup un teren in Vama Veche, pe malul mării. Să văd apusul zilnic pe geamurile mari cred că m-ar ajuta în sporirea creativității în munca mea. După sezonul estival m-aș putea întoarce în Timișoara, cu tot cu casa mea și cu toate ideile bune adunate de la mare.

Având costurile mai mici decât o casă de cărămidă mi-ar ajunge bugetul pentru două terenuri, unul în Timișoara și unul la mare, între care m-aș putea plimba cu o singură casă. Cu toate că ambele terenuri ar avea toate utilitățile trase, casa evantai dispune și de panouri solare care ajută la economisirea energiei electrice. Geamurile mari ar permite ca lumina să tranziteze în permanență toată casa ceea ce ar ajuta la o „navigare intuitivă„ prin toată suprafața. Treaba cu navigarea intuitivă printr-un site sau un blog e destul de importantă. Îi ajută pe utilizatori să meargă dintr-o secțiune în alta, deci să rămână mai mult timp pe site, să se informeze mai mult și să cuprindă o zonă cât mai mare de pagini interioare. Într-o casă de genul casei evantai, fiind atât de bine iluminată, nu vor exista spații întunecate care să fie ocolite de utilizatori sau în care aceștia să facă acțiuni suplimentare pentru a avea lumină, de exemplu să apindă becul, echivalentul click-ului pe site. De fiecare dată când lucrez la un site nou mă gandesc oare chiar e nevoie de atâtea click-uri din partea utilizatorului sau pot face ceva pentru a-l face pe acesta să depună mai puțin efort. Într-o casă mă gândesc să fie la fel. Vreau să am întrerupătoare la ieșire și la intrare în cameră care să stingă/aprindă același bec. În felul acesta nu trebuie să merg prin întuneric sau să fac pași suplimentari pentru a aprinde lumina. Confortul presupune cât mai puțin efort din partea proprietarului.

Atunci când cauți ”proiecte case” pe Google gândește-te dinainte la cum îți dorești să fie casa ta și alege dintre proiectele deja disponibile sau plătește pentru un proiect personalizat. Este o achiziție pe viață iar confortul tău merită asta. Casa nu este doar un spațiu de locuit, este acel loc pe care îl vei numi ”acasă”, cel în care te vei relaxa după o zi istovitoare de muncă, cel în care probabil te vei juca cu pisica ta sau îți vei crește copiii, cel în care vei petrece duminici în fața televizorului împreună cu familia și vei sărbători aniversare după aniversare. E o achiziție pe viață iar ideea de a păstra confortul dar a schimba peisajul pentru mine este exact ceea ce am nevoie. Acum cred că am nevoie de asta pentru tot restul vieții dar probabil la un moment dat mă voi răzgândi, moment în care mă pot stabili oriunde cu tot cu casa mea de vis.

Sursă foto: SuperBlog

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

By | 2017-03-31T19:56:59+00:00 martie 30th, 2017|Diverse|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] Vreau o casă responsive […]

Leave A Comment