Modelul meu fermecator

Am avut câteva modele de frumusețe și mai ales de atitudine în familia mea. Pentru că acum, la vârsta mea, am înțeles că frumusețea înseamnă mai mult decat trăsături fizice sau haine atrăgătoare, înseamnă atitudinea pe care o ai atunci când iți porți frumusețea.

Eram destul de micuța și o admiram pe maică-mea cum iși punea un ruj lichid de culoare roșie aprinsă cu aplicatorul din dotare. Eram atât de fascinată de felul în care se aranja la pupitrul cu oglinda din camera ei că uitasem ce produs a folosit exact. Așa că mă uitam printre machiajele ei și am găsit ceva similar cu rujul pe care îl folosea ea. Doar că era ojă. Mi-am întins oja pe buze iar dupa ce s-a uscat îmi amintesc că începuse să devină dureroasă frumusețea… După ce a văzut mama ce fată frumoasă are a început demachierea cu acetonă, ceea ce a devenit și mai dureros.

Bunica mea era o femeie foarte frumoasă dar și impunătoare. Îmi zice toată lumea că semăn cu ea și îmi crește inima de fiecare dată. Despre ea îmi amintesc că avea o cremă cu capac verde, mereu aceeași și îmi spunea că de la 25 de ani trebuie să îmi aleg o cremă pe care să o folosesc pentru totdeauna. Nu folosea nici un alt produs cosmetic în afara cremei și cu toate acestea avea un ten impecabil, cam ca și al meu :).  De la ea am moștenit pasiunea pentru produsele românești. Încă nu mi-am găsit crema preferata așa cum mă sfătuia bunica pentru îmi plac mai multe. Dar cred că pe vremea ei era mai puțină ofertă și deci mai ușoară selecția.

O a treia persoană foarte frumoasă din familia mea era nașa. Ea se bucura de o frumusețe naturală și inocentă neavând niciodata nevoie de make up. Mai mult decât asta, nu și-a pensat sprâncenele niciodata și cu toate astea avea o privire pătrunzătoare. Singurele cosmetice pe care le folosea erau de îngrijire și un ruj arămiu.

De când am început să descopăr cosmeticele îmi zicea maică-mea: „Atenție cu fondul de ten, doar nu ai vrea să îmbrățișezi pe cineva și să-ți rămână chipul imprimat pe sacoul celuilalt?” Avea ea calitatea de a folosi exact atât machiaj cât trebuie pentru a-i sublinia trăsăturile. Prin albumul de fotografii am descoperit o poză de-a ei de la un revelion. Avea părul încrețit, rimmel, blush și nelipsitul ruj roșu. Ținea o cupă de șampanie în mână iar între degetul arătător și cel mijlociu avea o țigară aprinsă care fumega. Abia așteptam să cresc mare să pot începe să fumez. Iar acum, după ce am crescut și m-am apucat de fumat, o fac cu exact aceeași grație cu care o făcea și ea pe vremuri.

În ceea ce mă privește cred că încerc să îmi dezvolt un stil personal inspirat din influența pe care a avut-o bunica și o au în continuare maică-mea și nașa.

În familia mea frumusețea se întreține deja de trei generații cu produse românești de la Farmec, o marcă de încredere. Atunci când voi avea și eu o fetiță probabil că îi voi transmite tot ceea ce am învățat de la modelele mele dar și ceea ce am experimentat eu pe parcurs.

Dacă ar fi să fac o listă cu câteva sfaturi de frumusețe și încredere pentru orice femeie acestea ar fi:

 • Ai grijă cât machiaj îți pui pe față. Nu trebuie să fii de nerecunoscut atunci când te demachiezi.
 • Contrar aparențelor nu e sexi să lași rujul pe pahar. Folosește un șervețel să iei surplusul de pe buze imediat ce ți-ai aplicat un ruj.
 • Ai grijă să îți cureți tenul foarte bine în fiecare seară. Vei preveni astfel coșurile și punctele negre. Eu folosesc de câteva săptămâni Apa Micelara cu Acid Hialuronic și sunt foarte mulțumită.
 • Ai grijă de manichiura ta și nu ieși din casa cu oja sărită. Mai bine unghii scurte și fără lac decât neîngrișite.
 • Dacă nu ai apucat să îți speli părul mai bine prinde-l într-o coadă sau un coc decât să ți se facă cărări.
 • Atunci când îți aplici un fond de ten ai grijă să îl întinzi pe conturul feței suficient de bine astfel încât să nu pară că ai o mască.
 • Poate cel mai important sfat de frumusețe pe care l-aș putea da unei femei este să fie mândră de ea, să țină capul sus și să investească în stima de sine. Nici un produs de make up nu poate acoperi aceste lipsuri atunci când ele există.

Tot ceea ce am scris mai sus nu reprezintă elixiruri ale tinereții sau secrete senzaționale, ci pur și simplu câteva mici sfaturi de bun simt care ajută la păstrarea îndelungată a frumuseții naturale a româncelor.

Și apropo de asta, dacă i s-ar cuveni vreunui brand să se folosească în reclamele TV de sintagma „frumusețea româncelor – patrimoniu național” acela ar fi cu siguranța Farmec și nu vreun supermarket nemțesc ce promovează un produs de duzină(așa cum am observat din cauza defectului profesional pe TV în urmă cu două săptămâni).

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Sursă foto: SuperBlog

By | 2017-03-10T22:49:10+00:00 martie 10th, 2017|Diverse|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. Mariana ciupuliga martie 11, 2017 at 5:36 am - Reply

  Foarte frumos și foarte adevărat, motiv pentru care îmbătrânirea pielii era destul de tardivă. Produsele nu conțineau substanțe chimice si toxice erau cit mai naturale și de super calitate, si ni dădeau reacții alergice.FELICITARI !!!!

 2. […] Modelul meu fermecator […]

Leave A Comment