Despre îngrijire la 30+

Wow, e prima dată când scriu 30+…deși i-am împlinit deja de câteva luni. Ce ciudat cum trece timpul. Îmi amintesc că eram în liceu când am început să îmi cumpăr cosmetice și să nu mai iau de la maica-mea pe ascuns. La vârsta aceea clar îmi cumpăram strict produse de make-up. Oricum nu prea aveam bani așa că trebuia să aleg între un produs de make-up și unul de îngrijire. Cum îngrijirea nu se vede la suprafață mai ales la 15 ani vă dați seama ce am ales. Aveam în clasă reprezentante de MLM-uri ieftine așa că dealerul era asigurat.

După liceu am început să ăun preț și pe produsele de îngrijire, nu pentru că aș fi crezut eu foarte mult în ele ci pentru că își cumpărau toate prietenele mele așa că trebuia să fiu în trend. Pe vremea aceea eram fascinată de brandurile străine de cosmetice, pe principiul că tot ce e străin e și bun. Știți vorba românului, ”la nemți …” completată de ceva termen de comparație care făcea România să pară inferioară. Mi-a luat ceva timp să ies din gândirea asta mediocră și să înțeleg că nu vreau să fiu ca la nemți, mai ales pentru că nemțoaicele nu au fost înzestrate cu ceva frumusețe deosebită…

Probabil când m-am maturizat am început să văd România și produsele cosmetice cu alți ochi. Atunci când am început să gândesc singură și mi s-a luat vălul străinătății de pe ochi mi-am dat seama că înainte de toate am obligația morală de a cumpăra cosmetice românești. Mi s-a întâmplat chiar un lucru care m-a surprins foarte tare. Lucrez la o firmă elvețiană și deseori plec în delegații acolo. De fiecare dată când află colegele mele de acolo că urmează să le vizitez îmi cer în mod specific să le duc creme antirid de la Gerovital. Sunt atât de ahtiate după acest brand încât oricâte bucăți le-aș duce tot le-ar cumpăra. Și atunci mă gândeam eu…fetele astea abia așteaptă să plece cineva din România ca să le ducă o cremă și eu care trăiesc aici și am acces oricând la ea să aleg să îmi cumpăr o cremă străină? Nu, normal că nu pentru că mai mult decât faptul că vreau să investesc în produse românești cred în ele, le folosesc de mult timp și sunt mulțumită.

Am o colegă care pune săptămânal comandă la Farmec și niciodată nu îi pot rezista atunci când întreabă: Vrea cineva ceva de la Farmec? Am aflat că Farmecul a lansat o nouă gamă de produse din ingrediente naturale așa că m-am uitat pe site-ul lor să văd ce pot să îmi comand și eu. M-am decis la Crema hidratantă cu orhidee ce promite o piele frumoasă și catifelată pe care vreau să o comand data viitoare. Deja de câțiva ani am renunțat la tot mai multe produse de make-up în favoarea celor de îngrijire, poate pentru că acum nu vreau să par mai matură așa cum îmi doream la 15 ani ci vreau exact contrarul :). Acum mi se pare că aplicarea unei creme de dimineață, un rimel, un blush și un ruj este suficient mai ales dacă mă îngrijesc corespunzător. Iar prin îngrijire mă refer la pensat – vopsit săptămânal, demachiere și apă micelară în fiecare seară, cremă de noapte și o cremă de zi. Cu această rețetă am ajuns să arăt atât de bine și să ma simt la fel încât să nu mai am nevoie de prea mult make-up.

Pentru a menține aspectul pielii cât mai mult în starea asta prefer să folosesc produse cu extracte naturale. Îmi inspiră încredere că în timp nu vor avea efectele adverse pe care le au cele chimice. Oricum Farmec este o marcă de încredere și indiferent ce vor scoate pe piață voi avea deschiderea să testez.

Acest articol a fost scris pentru Sprin SuperBlog 2017.

Sursă foto Spring SuperBlog

By | 2017-04-13T20:34:55+00:00 aprilie 13th, 2017|Diverse|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] Despre îngrijire la 30+ […]

Leave A Comment