De la o franciza la doua

Aceasta poveste este intr-o stransa legatura cu Level expert intr-o noapte, de fapt este relatarea solutiei pe care am gasit-0 atunci cand am ajuns in impas.

Pe scurt: Am deschis o franciza Inglot intr-un mall si totul mergea ca la carte pana cand vis-a-vis de shop-ul meu a deschis altcineva o alta franciza de cosmetice concurenta. Era cineva care facea treaba ca la carte, exact ca si mine, lucru care mi-a injumatatit clientii. Intr-un exces de zel am adoptat o noua strategie de marketing ce presupunea bartere cu make-up artisti renumiti din oras, advertoriale in cele mai fancy reviste pentru femei, recenzii de la cei mai inlfuenti influenceri de beauty (da, stiu, e un pleonasm), campanii de social media cu clientele din magazin, oferte si concursuri pentru imbogatirea bazei de date de cliente, newslettere cu diferite produse must have si multe alte idei de marketing care mi-au adus in final succesul mult dorit. Dar succesul nu vine niciodata singur ci atrage dupa sine alte „situatii” ca sa nu le zic probleme. Toate eforturile mele au dus la un val nou de cliente…in shop….deodata… Personalul nu mai facea fata traficului intens de clienti, cozile de la casa deja deveneau inconfortabile pentru cumparatori si din pacate atentia pe care o acordam fiecarei femei ce ne trecea pragul a fost redusa dramatic.

In acest timp au crescut vanzarile foarte mult dar totusi nu aveam suficienti bani pentru a deschide un nou punct de lucru. Ma gandeam ca singurul lucru care ma poate salva este un imprumut bancar, ceva credit pentru investitii care sa ma ajute sa gestionez cumva culmile succesului pe care am urcat atat de inconstient.

Asa ca am facut ceea ce stiu eu mai bine, mi-am deschis un energizat, mi-am prins o tigara si mi-am luat mac-ul in brate cautand variante de credite pentru afaceri. Dupa o navigarea nevoioasa in care am citit texte alambicate de pe o multime de site-uri in flash facute prin anii ’00 am dat de AVBS. Ce mi-a placut cel mai mult la ei, pe langa designul minimalist si intuitiv al site-ului, a fost ca in sfarsit am gasit un site care vorbea pe limba mea. Nu e ca si cand nu as avea un vocabular bogat doar ca nu cunosc toti termenii aia bancari si nici nu vreau sa-i cunosc. Daca as vrea sa ii invat mi-am deschide propriul meu birou de credite. Dar nu vreau asta, vreau sa imi explice cineva in termeni suficient de rudimentari incat sa nu investesc timp in a descifra o oferta. Vreau sa investesc timp in a crea strategii de marketing si chestii care imi plac. Asta am gasit la ei, am studiat putin site-ul si am inteles ca am nevoie de un credit pentru investitii. Am inteles imediat ca ma incadrez la un imprumut de 50 000 euro, exact cat aveam nevoie pentru a deschide un nou punct de lucru si in plus am la dispozitie pana la 7 ani sa achit acest credit. Partea cea mai buna a fost ca le-am dat lor documentele pe care mi le-au cerut si s-au ocupat de tot ca eu sa primesc imprumutul. Gen, nu a trebuit sa ma imbrac frumos ca sa iau toate bancile la pas si nu a trebuit sa explic de mai multe ori de ce am nevoie de un credit pentru ca AVBS a facut asta pentru mine, atentie, gratis! Din cate am inteles pe ei ii platesc bancile pentru ca le duc clienti si eu economisesc timp si am garantia ca primesc cea mai buna oferta. Win – win!

In final toata gluma a durat cam o luna pana am primit banii si inca o luna pana mi-am deschis cel de-al doilea punct de lucru. Deznodamantul este cel previzibil. Clientele s-au impartiti intre cele doua puncte Inglot deschise in cele doua mall-uri din oras. Erau mai fericite pentru ca personalul avea mai mult timp sa le dedice si de acum puteau alege intre cel mai apropiat shop fara sa fie nevoite sa vina la un mall indepartat de casa. Din toata povestea am invatat ca trebuie sa ma gandesc la repercursiunile actiunilor mele si ca orice actiune de marketing trebuie facuta la timpul ei, consumata de public si urmata de alta. Altfel chiar si cel mai mare succes se poate transforma intr-un fiasco. Norocul meu a fost ca am dat peste AVBS al caror slogan este: „Visează… obține cu AVBS”.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog2017

Sursa foto: WordDream

By | 2017-03-31T19:57:11+00:00 martie 26th, 2017|Diverse|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] De la o franciza la doua […]

Leave A Comment