De la idee la realitate

Legile lui Murphy sunt parcă invitabile pentru mulți dintre noi. Atunci când e mai important să arăți impecabil scapi ceva uns pe tine, atunci când vrei să demonstrezi că ceva nu funcționează va funcționa (exact atâta timp cât este reparatorul prezent), dacă ești permanent punctual și întârzii o singură dată se va întâmpla la cel mai important eveniment din viața ta iar dacă ești pe final de lună de lună și rămâi fără bani cu siguranță îți va veni o idee formidabilă de pus în practică imediat dar pentru care nu ai buget.

Tocmai asta mi s-a întâmplat și mie luna trecută. Mai aveam vreo șase zile până la salariu și am început să fiu mai cumpătată cu ieșirile în oraș pentru a drămui banii înțelept ca să-mi ajungă până la salar. Stând în casă cu mintea odihnită au început să îmi vină idei de tot felul. Dat fiind că am decis să nu mai ies prin cluburi în săptămâna respectivă aveam mai mult timp să stau cu laptopul în brațe. Astfel mi-a venit geniala idee de a face un website despre care nu o să vă povestesc pentru că este încă în lucru :).  Eram atât de entuziasmată încât deja vizualizam harta site-ului, grafica, opțiunile, secțiunile, ce mai…era idea perfectă. Singura problemă era că voiam să încep imediat implementarea pentru că altfel știam că îmi voi pierde entuziasmul și voi găsi scuze în a continua. Pentru a începe implementarea aveam nevoie de un domeniu și un hosting. Puteam să îl fac pe unul dintre domeniile mele de test însă mi s-a pus mie că vreau domeniu…acum! Un domeniu .ro și un hosting pentru un an ar fi însemnat cam 450 Lei cu tot cu TVA. Dacă aș fi făcut achiziția asta nu mi-ar fi ajuns banii până la salar așa că am decis să dau un search pe Google după ”credit urgent”. Am găsit mai multe rezultate însă am rezonat cel mai bine cu un site de credite online, Telecredit. M-au cucerit imediat prin structura logică a site-ului, faptul că era responsive, secțiunea de FAQ unde totul era explicat pe înțelesul meu. Lucrez în marketing online și pentru mine este mult mai credibil un website actualizat în care văd că s-a investit. Vreau să lucrez cu oameni care afișează respect pentru clienții lor și le oferă o experiență plăcută de cumpărare online. Până și grafica bannerelor era gândită în cel mai mic detaliu după cum se ppate observa în imaginea de mai jos.

Voiam ceva simplu și rapid, un credit fără garanții de valoare mică pe care să îl pot returna la salariu. Nu aveam chef să mă documentez prea mult pentru că aveam de lucru la noul meu proiect. Am avut surpriza să găsesc pe homepage toate informațiile de care aveam nevoie pentru a decide că ei sunt soluția la nevoia mea urgentă. Mi-a convenit și oferta pe care o aveau pentru primul împrumut și anume dobândă zero. Era ca și când aș fi împrumutat de la un prieten bani doar că fără obligații. Mi-am făcut cont pe site-ul lor, am încărcat documentele necesare, o copie de pe CI, un extras de cont și documentul de venit pentru anul trecut. Aveam nevoie de un împrumut urgent și l-am primit in două zile. În acest timp mi-am creat sitemap-ul pentru noul meu website și toate textele. Pe când am primit banii și mi-am cumpărat domeniul am început construcția site-ului folosind materialele pe care le-am creat până atunci însă mai aveam de lucru la grafică. Proiectul meu a avansat frumos până în momentul în care am luat salariul și am început din nou să ies excesiv în oraș nemaiavând timp să-l termin :). Acum însă fiind din nou în săptămâna temperată continui să lucrez la detalii și până la următorul salariu proiectul meu va fi online!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Sursă foto: WordDream

By | 2017-04-02T19:47:50+00:00 aprilie 2nd, 2017|Diverse|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] De la idee la realitate […]

Leave A Comment