Apa, cafeaua și elvetienii

Lucrez într-o agenție de marketing alături de alte șapte colege. Suntem una mai talentata decât cealaltă. Și spun asta cel puțin cu modestie. E clar că o echipă atât de valoroasă se bucură de o conducere pe măsură așa că în compania noastră există apă și cafea de la La Fântâna.

De ce ni se cuvin aceste beneficii?

E simplu. Ne începem ziua de lucru la cafea, pardon la ședință, unde dezbatem proiectele în curs, selectăm ideile de promovare pentru clienții noștri, discutăm despre diverse alte campanii ”așa da” și ”așa nu”, mai facem un mișto de una de alta, mai un filmuleț cu pisici, toate astea până când se termină prima cană de cafea. Acesta este ritualul nostru de dimineață pe care îl urmăm cu sfințenie. Un sigur lucru s-a schimbat pe parcurs. Cafeaua. Având ca defect profesional testarea și măsurarea rezultatelor am observat că cele mai bune idei ne vin de când ni s-a schimbat cafeaua de la birou cu Kafune, noul produs de la La Fântâna.

Conducerea și o mare parte din clienți provin din Elveția iar de-a lungul timpului am învățat să apreciem cafeaua la birou. De exemplu, apa care însoțește cafeaua se servește înaintea cafelei scurte și nu invers așa cum circulă mitul. Se recomandă consumul de apă înainte de cafea pentru a clăti gura și pentru a pregăti papilele gustative să savureze aroma precisă a cafelei. Ceea ce ne place la Kafune e că și daca alegem varianta scurtă sau clasica ”lungă cu lapte” e la fel de aromată. Iar ceea ce ne confirmă că am găsit în sfârșit cafeaua potrivită e că și clienții cărora o oferim încep să vorbească aceeași limbă cu noi, să devină mai deschiși la ideile noastre, să aibă încredere în ce le propunem. Toate acestea se întâmplă în ședințele în care punem lumea la cale împreună cu clienții și o cană de Kafune.

Tot La Fântâna ne furnizeaza și apa iar asta se întâmplă de la deschiderea firmei. Nu a fost nevoie să trecem cu apa prin același proces de măsurare și testare ca și cu cafeaua. Am avut o fântână în capătul holului dintotdeauna și mă întâlneam acolo cu câte o colegă întâmplător, așa ca în filme. Era ocazia perfectă să comentăm outfit-ul vreunei alte colege, care în timpul acela probabil că își făcea treaba, sau să mai schimbăm vreo opinie ce nu putea fi considerata bârfă.

Recent am cunoscut un client nou, instructor de fitness. Fiind doar fete am profitat de situație să îl întrebăm diverse trucuri despre cum se poate scăpa de celulită, ca să știm ce să mai postăm pe pagina lui de Facebook, nu pentru că ne-ar interesa direct sau doamne ferește că am avea noi celulită. Ne-a zis că dacă o femeie reușește să consume patru litrii de apă pe zi vor apărea efecte vizibile de atenuare a celulitei.

Nici una din noi nu a recunoscut oficial că vrea să încerce asta dar brusc am început să ne plângem toate că e departe fântâna, ca trebuie sa facem prea multe ture pe zi cu paharul și că ne-am dori apă la sticla în fiecare birou. Și atunci elvetianul (managerul) a zis: ”Să vină apa la sticlă pentru a menține nivelul de confort al echipei”. Așa a ajuns la noi apa la birou La Fâtânâ îmbuteliată la sticle de 0,5L . Coincidența face că a și crescut nivelul de sete la noi în agenție 🙂

Mă bucur că avem o echipă faină și un management care ne asigură confortul la birou. Îmi pare rau doar de foștii noștri angajatori care, dacă ar fi înțeles asta pe vremea când lucram acolo, se alegeau cu angajate super creative, talentate și modeste. 😉

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017 

Sursa foto: Bigstock

By | 2017-03-04T20:18:09+00:00 martie 3rd, 2017|Diverse|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Disney martie 6, 2017 at 8:52 pm - Reply

    Ma inspirat acest articol. Voi fi mai atent cu nevoile angajaților. 🙂

  2. […] Apa, cafeaua și elvetienii […]

Leave A Comment